Преглед на освобождаването на максималното и минималното напрежение RMM-47

Авариите се случват в електропреносните мрежи, без значение колко време са били положени. Поради това се наблюдават скокове на напрежението, фазови дисбаланси, а в някои къщи има постоянно повишено или понижено ниво на напрежение. Има различни начини за защита от това явление, един от които е инсталирането на максимално и минимално освобождаване на напрежение. Такова устройство е RMM-47, преглед на който, както и описание на характеристиките и диаграмите за връзка, са предоставени на портала „Samelektrik».

Какво е това?

RMM-47 е освобождаване от пренапрежение / под напрежение. Това е незадължително устройство, което работи заедно с превключвател за товар или прекъсвач. Ширината му е малко по-малка от 18 мм, което означава, че заема място, равно на един модул в щита.

Освободете размерите

Техническите му характеристики:

характеристики на

Основното нещо, на което трябва да обърнем внимание, е характеристиката на напрежението на реакцията:

  • Минимумът е 165 + -10% волта.
  • Максимумът е 265 + -10% волта.

Това означава, че освобождаването ще се изключи, когато се достигне една от тези граници с грешка от 10%, като се поддържа защитената верига.

Блокът RMM-47 не може да регулира прага на отговор. Всичко, което е достъпно за потребителя, е бутон „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“, за да освободите задвижването и да върнете превключващото устройство в първоначалното си състояние.

Целта на изданието

RMM-47 се използва за защита на електрически инсталации от високо и ниско напрежение. Най-често такива ситуации са резултат нулево изгаряне и фазов дисбаланс в трифазна мрежа, Това устройство не защитава от импулси с високо напрежение в мрежата. Целта му е да следи параметрите на захранващата мрежа и да дава команда за изключване на захранването на потребителите.

Забележка: Има специализирани устройства за защита от импулсни пренапрежения, напр. SPD - различни защитни устройства на базата варистори.

В зависимост от схемата на свързване, използвайки RMM-47 за максимално и минимално напрежение, можете да организирате защитата както на специфични електрически уреди, така и на цялото съоръжение като цяло, като свържете освобождаването към прекъсвача на входната верига.

Функции за монтаж

за разлика от реле за напрежение задвижващият блок RMM-47 няма своите силови контакти, поради което номиналният ток не е посочен в характеристиките. Това е префикс или допълнително устройство за прекъсвачи и прекъсвачи.

За да направите това, от страната на повечето прекъсвачи има дупка, която осигурява връзката на допълнителни устройства. На снимката по-долу можете да видите как да получите достъп до нея. За целта завъртете тапата и я извадете от седалката.

Отвор за свързване

В прозореца виждате част от кокиращия механизъм на прекъсвача.От лявата страна на RMM-47 има изпъкнал щифт за механично свързване на освобождаването с задвижването на силовите контакти на машините и прекъсвачите на товара.

Пин на модула

Това определя принципа на работа на задвижващия блок RMM-47:

  • Електронното табло за управление анализира текущото напрежение в мрежата и сравнява стойността с настройките, зададени от производителя.
  • В случай на отклонение от по-допустими норми, той изпраща управляващ сигнал към соленоида, който от своя страна е механично свързан към устройството, за да свърже прекъсвача.
  • Съответно, заедно с работата на соленоида за освобождаване, разединителят, механично свързан към него, ще бъде изключен. За да върнете устройствата в първоначалното им състояние и да доставите енергия, трябва да кликнете върху бутона „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“ и да включите квадратчето за отметка на прекъсвача.

Следващото видео ясно демонстрира принципа на инсталирането на такива префикси за превключване на защитни устройства:

Препоръчителна схема за окабеляване

RMM-47 е свързан към фазата, излизаща от прекъсвача, към която е свързан. Ето снимка в официалната техническа документация за продукта от IEK.

Свързваща схема за издаване на IEK

На практика схемата на свързване на RMM-47 в еднофазна мрежа е следната:

Свързване на съобщението към 220V мрежа

Схемата за свързване към трифазна мрежа е почти същата:

Свързване на освобождаването към мрежата 380V

Такава връзка се дължи на факта, че ако вземете фазата към машината, устройствата все още ще бъдат защитени, но освобождаващата бобина може да се провали, което се доказва от многократни експерименти на специалисти. Резултатът е подобна картина:

Изгоряла бобина

Когато е свързан в съответствие с горната схема на свързване, това няма да се случи, тъй като веригата за освобождаване също ще бъде изключена.

заключение

В допълнение към IEK, пътуващото устройство RMM-47 се произвежда и от други производители, например EKF има аналози в линията PROxima и TDM, чиито продукти можете да видите по-долу.

Аналози на RMM

Такова устройство не е необходимо за инсталиране във всеки електрически панел, но се препоръчва. В същото време, ако се страхувате за състоянието на вашите електрически уреди, инсталирайте по-добре релето за напрежение. Техните характеристики ви позволяват да зададете границите на диапазона на номиналните напрежения, работата на горното и долното напрежение. Това ще ви позволи точно да приспособите устройството към характеристиките на потребителя и локалната захранваща мрежа. В разглежданото издание недостатъкът може да бъде точно твърде широк диапазон от номинални стойности и невъзможност за тяхното регулиране. От друга страна, това опростява работата на обикновения потребител.

И накрая, препоръчваме да гледате видеоклип, който ясно показва как да свържете понижаващото напрежение и освобождаването от напрежение:

С това приключваме прегледа на RMM-47. Надяваме се, че предоставеното описание на характеристиките, принципа на работа и схемите за свързване ви помогнаха да разберете какво е това устройство и дали е необходимо на таблото ви за управление.

Със сигурност не знаете:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар