Работилница по изработка на подова лампа от импровизирани средства

Много дизайнери препоръчват да се използват няколко източника на светлина в стаята, вариращи от полилеи до лампи и подови лампи. Това ще освети определени зони в стаята или ще създаде специална гама от осветление в зависимост от настроението. Но за изпълнение на плана ще са необходими значителни финансови инвестиции, тъй като творчески и необичайни светлини струва много пари. В тази връзка можете сами да направите подова лампа и в същото време не много да харчите. Можете да го съберете от импровизирани материали, такъв продукт ще изглежда добре в селска къща, апартамент или в страната. По-нататък ще ви кажем как сами да направите подова лампа, предоставяйки инструкции със снимки и видео примери.

Стъпка по стъпка инструкции

Подготовка на материали

За да направите домашна лампа, ще ви трябва следните инструменти и материали:

 • дървен материал и лепило за дърво;
 • ножовка;
 • бормашина и клещи;
 • нож, отвертка;
 • крепежни елементи;
 • меден лакът;
 • дървена греда за рамката (приблизително 140 см);
 • медна тръба за рамката (около един метър);
 • лампа и електрически шнур с щепсел;
 • LED крушки;
 • пластмасова кофа за боклук (ажурна).

Материали за производството на лампата

 

Направете сами подова лампа трябва да бъде стъпка по стъпка. На първо място, е необходимо да започнете производството на основата на конструкцията.

Изработка на основата

И така, основата се извършва по следния начин:

 1. На първо място, от дъската трябва да бъдат отрязани две дъски. Единият трябва да е с параметри 35х5х20 см (дължина, дебелина, ширина, съответно), другият 30х2,5х15 см. Размерите могат да се вземат и други, но трябва да се има предвид, че основата трябва да поддържа теглото на цялата конструкция и да не позволява да се преобръща.
 2. След това трябва да залепите две ленти с лепило. За да направите това, по-малка дъска трябва да бъде намазана със специално лепило и прикрепена към по-голяма дъска. Направете го необходимо, така че да е в центъра. С помощта на скобите фиксирайте прътите, докато лепилото напълно изсъхне.
 3. След това е необходимо да измерите 5 сантиметра от ръба и да направите дупка с диаметър 3 см. И тъй като основата е сравнително дебела, периодично ще е необходимо да отстраните дървените части от дупката. Веднага след като дупката стане през, всички ръбове трябва да бъдат шлифовани.

Основна дупка

Правим рамка

За рамката е избран стелаж от почти един и половина метра. Тази височина е избрана, като се вземе предвид фактът, че домашната лампа за пода може да бъде поставена близо до дивана и светлината ще пада върху нея отгоре. Но можете да изберете различна височина.

Преди да продължите с производството на рамката, трябва да избършете медната тръба с алкохол. Това ще премахне останалите стикери и мазнината.

Повърхностно обезмасляване

След това трябва да направите следното:

 1. Характеристика на този дизайн е, че лампата трябва да бъде разположена над седалката, близо до която ще бъде инсталирана подова лампа.За да го направите сами, трябва да пробиете дупка за медна тръба в дървена поставка. Тя трябва да бъде под ъгъл от 60 градуса.Пробиване на дървена стойка
 2. В дупката се вкарва медна тръба, така че по-малкият край да изглежда 25 см. Маркирайте с маркер пресечната точка на дървената стойка и медната тръба.Направете маркировка
 3. От едната страна на тръбата пробийте 6 мм отвор на мястото на маркировката. Необходимо е, за да преминете през него шнур.Пробивна тръба

Поставяне на лампата

За да сглобите домашна лампа за пода, трябва:

 • Поставете и закрепете дървената стойка с основата. За да направите това, използвайки дърводелско лепило, долният край на стелажа е прикрепен към основата. Фиксирайте структурата, докато лепилото напълно изсъхне.Монтиране на стойката към основата
 • След това трябва да поставите медната тръба. Трябва само да се отбележи, че предварително подготвеният отвор в тръбата трябва да бъде обърнат към пода. След като елементите са инсталирани в желаното положение, те трябва да бъдат фиксирани и закрепени. За това се използва универсално лепило. Прикрепете лакът към медната тръба, към която след това ще бъде прикрепена подовата лампа и нейният абажур.Монтаж на медни тръби
 • В дупката, която е направена в медната тръба, се вкарва електрически шнур. Краят му ще трябва да надникне от крайния лакът.Опънете кабела

Елате с абажур

Изработката на абажур е много лесно и просто. За целта е достатъчно да имате със себе си обикновена офис кошница и да спазвате следните инструкции:

 1. За да направите домашен абажур не прилича на кошница за отпадъци, трябва внимателно да отрежете горната му страна.Втори кош за боклук
 2. В долната част на кошницата, в центъра трябва да направите дупка за патрона.Правене на дупки за електрически патрон
 3. За да може подовата лампа да бъде с определен цвят, абажурът трябва да бъде боядисан с боя за пръскане във всеки цвят, който харесвате. Оставете боята да изсъхне и след това нанесете отново слой боя, за да фиксирате желания ефект.Рисуване с абажур
 4. Последната стъпка, която трябва да се направи, за да се изгради импровизирана подова лампа, е фиксирането на патрона с абажура към жицата.Изградете домашна лампа

Изработена подова лампа "Направи си сам". Сега можете да го поставите близо до любимия си стол, да отворите книга и да се насладите на четенето. Снимка на готовия продукт е показана по-долу:

Домашна подова лампа

Други интересни идеи

Подова лампа за дома може да се сглоби от най-различни материали под ръка. Например, можете просто да смените старата лампа, като добавите нов крак или абажур. За любителите на уют и комфорт абажур, изработен от нишки и мъниста, е отлично решение. За да направите това, имате нужда от мрежа и нишки. Сатенени нишки са навити около решетката и абажурът е монтиран на стойка.

Също така абажурът може да бъде изработен от обикновена бяла хартия или плат. Домашна рамка е обвита с плат или хартия и с помощта на специални бои придава своя собствен стил. А ръчно изработените бижута, изработени от мъниста, черупки, кристали или копчета, ще придадат на лампите своята индивидуалност и необичайност.

Препоръчваме да гледате видео, което демонстрира майсторски класове по сглобяване на подова лампа от импровизирани материали. Научете как да направите красива подова лампа от барабана на пералня, както и модел на маса от хартиени чинии:

Такива необичайни идеи ще създадат лампа за всеки интериор на стаята. Предимството на импровизирана подова лампа е, че никой няма да има такъв продукт. Тя ще бъде специална и индивидуална. Освен това е възможно да се правят не само подови лампи, но и да се изгради настолна лампа, която може да бъде поставена близо до леглото.

Затова разгледахме как да направите подова лампа със собствените си ръце у дома. Надяваме се, че сте се насладили на снимките и видео примери, както и на работилниците, и ви вдъхнови да направите домашна лампа от импровизирани материали!

Ще бъде интересно да прочетете:

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар