Кое е по-добро: duralight или LED лента?

Както duralight, така и LED лента са широко използвани в дизайна на осветлението. И двата източника на светлина са доста лесни за инсталиране и в същото време ви позволяват да направите атрактивно осветление на всеки обект. Независимо от това, съществуват разлики между въпросните продукти и всеки има свои собствени характеристики на приложение, така че е важно да знаете кое е по-добро: duralight или LED лента за улицата и таваните. По-нататък ще се опитаме да отговорим разбираемо на този въпрос.

Характеристики на продукта

Duralight е монолитен, доста еластичен шнур, вътре в който светодиодите са разположени на еднакво разстояние един от друг. Преди това вътре в този кабел могат да бъдат разположени лампи с нажежаема жичка, но поради редица недостатъци (по-висока консумация на енергия, по-лоша светлина и др.), Този тип дизайн практически загуби своето търсене на пазара на осветителни продукти. Предимства на duralight - той е по-гъвкав, добре защитен от механични повреди и метеорологични условия. Работна температура е от -40 до + 60 ° С, което също е предимство на проводника. Недостатъкът не е такъв ярък блясък и следователно използването на постоянна светлина като основен източник на осветление не се счита за най-добрият вариант.

Светещ PVC шнур

LED лентата също се състои от светодиоди, но те са инсталирани на платката, поради което е възможно устройството да се огъва само в една равнина. Безспорното предимство на LED лентата е яркостта на сиянието (в нея са инсталирани доста ярки SMD диоди). Въпреки това, що се отнася до защитата от механични повреди, обичайният тип изпълнение не осигурява допълнителен защитен слой. Въпреки че на пазара на осветителни продукти има устойчиви на влага достатъчно силни диодни ленти, които лишават този вид продукт от неговите недостатъци. Работната температура е средно от -20 до +40 ° C, което е малко по-ниско от алтернативен източник на светлина. Въпреки че някои водещи производители на ленти произвеждат продукти, които са в състояние да работят в температурния диапазон от 25 до +60 ° C.

LED лента

И така, какво да изберем?

Ако искаш направете скрити светлини на тавана или пол, силно ви препоръчвам по-добре изберете LED лента, По-предпочитано е за вътрешно осветление на къщи и апартаменти, освен това е по-лесно да се прикрепи към подготвена основа (една от страните е лепилна).

Подчертаване на контурите на стаята

За улицата обаче е за предпочитане да изберете дюрайт. Първо, тя може да работи нормално при по-ниски температури. Второ, той е гъвкав, така че без никакви проблеми ще бъде възможно да се направи архитектурно осветление на къщата, дърветата, градинските сгради и ландшафтен дизайн елементи. Трето, сиянието е меко и приятно, благодарение на което можете да придадете на желания предмет красиви контури, както е показано на снимката по-долу:

Домашно осветление за контур

Светло дърво

За да ви уведомите, duralight е по-добре да се използва за рекламни цели (различни светлинни табели и улични знаци), както и за декоративно осветление на фасади на сгради, В същото време LED лентата е работила добре за осветяване на витрини на закрито.

В крайна сметка бих искал да обобщя кое е по-добро: duralight или LED лента. Първият вариант е подходящ за улицата, вторият за интериора. Надяваме се предоставената информация да ви е била полезна!

Препоръчително четене:

(2 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

  • Валерий

    Все пак бих избрал LED лента, тъй като тя консумира по-малко напрежение и е по-практична. Duralight е директен за някакъв вид кампании, билбордове. А за дома мисля, че LED лентата ще го направи.

    отговор
  • Admin

    И какво означава „консумира по-малко напрежение“? Няма разлика от какво се захранва устройството - това не се отразява на консумацията на енергия, има и 220V касети. Duralight е интересен за лесна инсталация и връзка, издръжливост на улицата и практичност. Лентата е добра по свой начин.

    отговор

Добавете коментар