Какви са профилите за LED ленти?

LED подсветката се използва за декоративно осветление на помещения или предмети с различно предназначение. На закрито може да бъде подово осветление, тавани, стъпала и др. На улицата са офис сгради, фасади на сгради, магазини и техните табели, както и билбордове. За да монтирате източника на светлина, както и да увеличите живота му, използвайте специална кутия. В тази статия ще разгледаме основните видове и размери на профилите за LED ленти, както и обхвата на всяка от опциите.

Разликата във формата и вида

На първо място, трябва да се отбележи, че класификацията на профилите се основава на вида материал:

 1. Поликарбонатни продукти. Въпреки че пластмасовата кутия се използва по-рядко, тя има няколко предимства. Например, той е гъвкав, поради което е инсталиран на завои или неравности.
 2. Кутия от алуминий Той е много популярен, тъй като е устойчив на корозия и има повишена здравина.

Разновидности на кутиите

Видовете конструкции имат основната характеристика - това е разсейване на топлината (измерено в W / m), което зависи от площта и размерите на повърхността. Има няколко категории продукти, които варират в начина на инсталиране. Това са такива видове като:

 • Ъглов вариант. В този случай LED лентата се поставя в дизайна на ъглова форма. Използва се за задаване на източника на светлина на ъглови места. И тъй като яркостта на светодиодите е голяма, профилът се прави с дифузьор (като правило той е подвижен). Благодарение на него яркостта на подсветката намалява.ъглов
 • Опция за вграждане или вразяване Това е страхотно дизайнерско решение. Тези типове ви позволяват да комбинирате ПДЧ със суха стена, а LED лентата е инсталирана на кръстовището. Отличителна черта на тази опция е наличието на ръб, който затваря неравностите в местата на жлеба. Благодарение на него е възможно да се освети работната повърхност на кухнята и в същото време светодиодите да не стърчат от шкафовете. В ПДЧ се изрязва вдлъбнатина с необходимата дълбочина и в нея се поставя лента. По този начин изглежда, че кухненският шкаф свети самостоятелно.Настолни светлини
 • Вариант на товарителница. Такива изпълнения се считат за най-популярните и търсещи. Това се обяснява с метода на тяхното инсталиране. Профилът на наслагване може да бъде инсталиран на абсолютно всяка повърхност. Това става с помощта на самонарезни винтове или лепило. Инсталирането е просто и лесно - това се счита за основното предимство на този метод. В същото време, огънатата пластмасова кутия ви позволява да я инсталирате върху извита повърхност (този дизайн се използва за проектиране на арки или за подреждане на интериорни елементи с кръгла форма).отгоре

Има и други видове продукти, които се различават по форма. Те включват кръгли, правоъгълни, квадратни, конусовидни и трапецовидни продукти.

 • Кръгла опция. Този профил се използва за създаване на оригинално осветление с помощта на необичайни LED-лампи.Кръгъл профил
 • Опция за окачване.Такъв профил е с голямо търсене при осветяване на голяма площ. Системата за окачване при осветяване на стаята ви позволява да премахвате мъртвите зони и да гарантирате равномерно разсейване на светлината по периметъра.Окачена структура

По форма и напречно сечение има огромен брой модели. Използването им ви позволява да създадете интериора на всяка стая по ваш вкус и настроение. Това се отнася не само за помещенията: витрини, офис сгради, билбордове се открояват на общия фон поради такова осветление.

В допълнение към основните опции има още няколко разновидности на профила, с които можете да прикачите източник на светлина. Например, LED лента може да се побере в U-образен профил. Такова устройство се използва за осветяване на работния плот по време на обличане на прозорци или щандове и изложби.

Всеки профил включва такива допълнителни компоненти като тапи, винтове, щипки и защитен екран (дифузьор). Екранът от своя страна може да бъде матиран или прозрачен.

Също така много популярна беше запечатана кутия. Този изглед се отнася за светлини за басейн, аквариуми и много други елементи. В такава кутия LED лентата е защитена от нежелана влага.

Кутиите се различават помежду си по цвят. Цветовете се избират за общия интериор на стаята или обекта, който ще бъде осветен. LED лентата също се предлага в различни цветове, така че да изберете правилния цвят не е трудно.

Препоръчваме да гледате видеоклип, който разглежда видовете алуминиеви профили за LED лента:

Стандартни размери

Размерът на профила за LED лентата се настройва към източника на светлина. LED лентата има следния размер: в ширина от 8 до 13 мм, в дебелина - от 2,2 до 5,5 мм, а в дължина - до 5 метра. За лентата за странично светене параметрите са малко по-различни: ширината е 6,6 мм, а височината - 12,7 мм. Следователно стандартният размер на конструкцията е средно два метра. Но общата дължина е от 1,5 до 5,5 метра. Размерът на кутията в ширина варира от 10 до 100 милиметра, в дълбочина 5–50 милиметра.

Размерите на профила могат да варират. Всеки производител има собствена производствена технология и стандарти. По принцип продуктите се предлагат в следните размери:

Размери на кутията

Размери на вградения модел

Опции за кръгли профили

Ъглова конструкция

Затова разгледахме основните видове и размери на профилите за LED лента. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Ще бъде полезно да прочетете:

Зареждането ...

Един коментар

 • Фьодор

  Какви са нормалните производители на профили за LED ленти?

  отговор

Добавете коментар