Кой е най-добрият начин да направите заземяване в частна къща?

Алексей пита:
Добър ден В къщата има трифазен вход (380v), самото разпределително табло е на полюса, нулата на входа към щита се заземява с отделно заземяване, след това се инсталира узо, а след това към метъра проводниците влязоха в къщата. Самата нула не идва от стълба в къщата; има чисто 3 фази и нула.

Кажете ми как най-добре да направя заземяване в къщата, аз полагам окабеляването със заземяване и всички проводници ще стигнат до разпределителния панел със земята, но прочетох много за това какво да направя, за да балансирам потенциалите, така че в случай на счупване на проводници на полюсите напрежението да не попадне в къщата, т.е. тогава трябва да направите отделен заземен контур към къщата и да свържете цялото заземяване към него в разпределителното табло, за да се защитите, или има ли други опции? Колко правилно?

Отговорът на въпроса:
Добър ден! Потенциалното изравняване и заземяване са близки, но малко по-различни неща. Необходимо е да се направи според системата TN-C-S, разбира се. Тоест разделянето на нулата се извършва в щита, за това се презаземява. Но тогава RCD на полюса вече няма да работи.

Разбрах, че нулата под опората е основана? Не е факт, че е с високо качество и най-вероятно там, както обикновено, е вкаран един щифт.

Що се отнася до високото напрежение - говорим за фазов дисбаланс и има малко, което може да бъде спестено от него при изгаряне на нулата в трансформаторната подстанция. Заземяването е необходимо преди всичко, за да се избегне появата на опасен потенциал в случаите на електрически уреди!
Съветвам ви да прочетете тези статии:
https://my.electricianexp.com/zachem-nuzhna-sistema-uravnivaniya-potencialov.html

https://my.electricianexp.com/kak-razdelit-pen-provodnik-soglasno-pue.html

Зареждане...

Един коментар

  • Алексей

    Да, нулата под опората вече е заземена, три ъгъла 4 * 40 * 4000 се задвижват и свързват чрез лента 4 * 40, хората дойдоха да измерват съпротивлението, всичко е в рамките на толеранс, по-малко от 30 ома. Но с течение на времето, разбира се, може да има всичко. Правилно разбрах, че е необходимо да се извърши повторно заземяване в къщата и да се вмъкне в разпределителното табло в къщата и да се свърже заземяване от всички гнезда към шината.
    Какъв е най-добрият начин да направите повторно заземяване_, за да купите комплект, изработен от меден щифт, или по същия начин, както на стълб, с ъгли?

    Отговарям

Добави коментар