Как да свържете реле за напрежение със контактор?

Владимир пита:
Добър ден!

Събирам ASU за лятна резиденция. Има 3 фази за вход, 380 V, 15 kW. Еднофазните консуматори се разпределят равномерно на фази, а трифазният консуматор е един - трион 3 kW в дърво. Искам да се защитя от, което вече се случва, нулева почивка. За да разреша проблема, аз бързо купих трифазно реле за напрежение ABB 1SVR730885R3300, CM-MPS.21S, смятайки, че е трифазно от двете страни. И вече го купих, разбрах, че имам нужда от контактор. Разбирам ли правилно, че контактор трябва да има най-малко три NC контакта и да бъде свързан през два NC контакта на реле за напрежение, има малко такива в продажба. Досега е открит само един контактор, който отговаря на това изискване: DEKraft Schneider Elektric MK-103, 4 NC, 40 A, 230 V. Моля, кажете ми, правилен ли е мисълта ми?

Отговорът на въпроса:
Добър ден Не разбрах всичко, което сте написали. Повечето от продаваните контактори са трифазни, тоест вече имат три захранващи контакта, това са тези, които са NZ. Плюс най-малко 1 блоков контакт (също NC). И изпратихте най-обикновения трифазен контактор. И как да разбера "чрез два NC контакта на релето за напрежение"? Релето за напрежение трябва да прекъсне веригата на захранване на контакторната бобина, така че също ще изключи захранването в къщата.

Вашето реле има две двойки превключващи контакти, които преминават от затворено състояние в друго затворено състояние (към друг контакт, прости думи). Просто трябва да закупите контактор и да свържете един от контактите, затворени по време на нормалното захранване, към пропастта на бобината.

Например, ако 220V намотка (както на контактора, който сте изпратили) може да бъде свързана, както следва:

фаза - контакт 15; щифт 18 - намотка; вторият изход от намотката е нулев.

Ако бобината е 380, вместо нула, свържете друга фаза.

Надявам се, че ясно обясних и не сгреших в логиката на щафетата. Въпросът е, че онези контакти, които са затворени в състояние, когато релето работи, тоест напрежението в мрежата е добро, контактите са затворени, съдейки по схемата от каталога - в нормално (дезактивирано) положение, 15-16 и 25-26 са затворени и 15 -18 и 25-28 са отворени. когато напрежението е нормално, както го разбирам, 15-18, 25-28 са затворени.

На практика може да е обратното (не намерих нормална техническа информация, графиките от инструкциите като цяло са непонятни и без обяснение), че ще трябва да се свържете с пропастта не 15-18, а 15-16, ако те са затворени с добро напрежение и всички фази ,

Как щяхте да се свържете? Разкъсайте два RELAY контакта и фаза и нула до бобината? Е, можете, но не е задължително!

Надявам се, че ясно заявих идеята и сте мислили в правилната посока! Как да се свържете, да се отпишете за всички контакти, които сте свързали, моля.

Зареждане...

Добави коментар