15 препоръки за избор на качествен полилей

Полилеите са най-популярният тип тела за дома и апартамента. Днес има широка гама от продукти, които се различават по форма, стил, брой крушки, материал на производство и много други критерии. Удобството да сте в определена стая ще зависи от това колко правилно сте избрали дизайна и характеристиките на лампата. По-нататък ще говорим за това как да изберем полилей и кое е по-добре за кухнята, антрето, спалнята, другите стаи.

мощност

Първият и един от най-важните критерии за избор на полилей е мощността. Твърде ярка лампа ще ви умори дълго време в стаята. В същия ред, приглушена светлина наклонява човек към сънливост, което също не е много добро. Ето защо трябва да изберете правилната мощност на електрическите крушки, така че да можете да прекарате време в залата или спалнята без излишен дискомфорт.

Пример е твърде слаба светлина

Пример е твърде слаба светлина

Като правило, мощността на лампата се определя, като се вземе предвид, че 1 квадрат. Стайният метър се нуждае от 15 вата осветление. Това изчисление е уместно, ако изберете лампи с нажежаема жичка като източници на светлина. По-модерен вариант - светодиодите имат по-висока ефективност и следователно изчислената стойност може лесно да се раздели с 10. Например, зала от 20 квадратни метра. метра, трябва да изберете полилей с мощност 300 W, ако се използват лампи с нажежаема жичка, и 30 W, ако решите да използвате LED крушки. Що се отнася до стандартните условия, 120-150 W са достатъчни за кухня с нормални размери, 300 W за стая и не повече от 100 W за баня. Изчислението отново е за крушките на Илич.

Гледайки напред, препоръчваме да използвате стаи като спалня и зала димни светодиодни крушки и се свържете димер вместо конвенционален светлинен превключвател. Тази идея ще ви позволи да настроите осветлението в стаята за конкретен повод.

Височина на тавана

Следващият фактор, върху който трябва да надградите, когато избирате качествен полилей, е височината на тавана в стаите. Разнообразието от тела не знае граници, но по дизайн те могат да бъдат таванни (монтирани на стълб) или класически (окачени на верига). В зависимост от това каква височина на тавана имате в частна къща или апартамент, трябва да изберете правилния дизайн на жилището.

Като правило, за ниски тавани е необходимо да изберете първата опция - таванът, така че обемната лампа да не натоварва интериора и визуално да не намалява помещението. Най-често бар полилеите са инсталирани в такива малки стаи като баня, коридор, спалня и детска стая.Фото полилей с пет ръце

Що се отнася до висящите продукти на веригата, те, разбира се, имат по-обемни размери и се използват с височина на тавана най-малко 3 метра. Тази опция може да бъде избрана за хола, залата и понякога за кухнята (особено ако кухнята е представена от студиото).Полилей в беседката

Веднага обръщаме внимание на факта, че далеч не винаги избора на полилей се извършва само от височината на тавана.В същото време трябва да се вземе предвид размерът на стаята, като в зависимост от района всичко може напълно да се промени (не е логично да изберете полилей в малка кухня с високи тавани, вече е по-добре да използвате насочени лампи).

В частна къща със стандартна височина на тавана от 3 м, този тип лампа може да се използва в почти всяка стая, защото няма да има ограничения във височината. Съветваме ви да гледате видео, в което експертите дадоха свои съвети по този въпрос:

Видео преглед на тела

Интериорен стил

Разбира се, много важно е да изберете правилния полилей за стила на интериора. Всичко зависи от много фактори, но ще се опитаме да изброим най-важните.

Така че, когато избирате полилей по стил, вземете предвид следните препоръки:

 • Не препоръчваме да експериментирате с цветни тела, които при включване излъчват определена светлинна гама. Много често такова решение може да влоши интериора на стаята, като промени цвета на мебелите, тапетите, тавана на грозен. Цветът трябва да бъде избран изключително от дизайнера или човек, който е специалист в тази насока.Цветно осветление
 • За класически интериор е най-добре да изберете кристален полилей, пет-рамен или двуетажен. В този случай ще направите интериора хармоничен, основното е да не прекалявате с лукса на продукта.Класически интериорен стил
 • В спалнята ще изглежда красив полилей с абажур. В този случай светлината ще бъде малко приглушена, защото абажур от плат или хартия абсорбира светлинен поток (това може ясно да се види на снимката).Осветление за спалня
 • Днес има високотехнологични тела, които ще допълнят дизайна на модерните апартаменти и къщи по много оригинален начин. Хромирани пръти, минималистични нюанси и ярка светлина ще придадат на интериора така наречената „жар“.Високотехнологична светлина на тавана
 • Пластмасовите нюанси могат да направят една стая да изглежда евтина, особено ако продуктът е с лошо качество. Когато избирате пластмасов полилей, имайте предвид, че навсякъде няма да изглежда добре. Най-практично е да използвате пластмаса в кухнята, банята и детската стая, като вземете предвид безопасността и лекотата на поддръжка.Пластмасов калъф
 • Далеч не винаги е необходимо да изберете цвета на лампата, за да съответства на тапета на тавана и стените. Така вашата покупка ще се слее с интериора и нищо добро няма да се получи от нея. По-добре е да изберете контрастен нюанс, така че да се откроява на тавана и да показва хармония с дизайна на стаята.Комбинацията от контрастни нюанси в интериора

Това бяха основните точки, които трябва да вземете предвид при избора на полилей за къща или апартамент. Остава само да ви кажем как да изберете най-подходящия вариант за всяка от стаите и какви точки трябва да обърнете внимание при покупката. Сега ще говорим за това.

Още едно интересно ревю:

Какво трябва да се има предвид преди покупката?

Съвети за дизайн

На вашето внимание най-необходимите съвети от дизайнерите относно избора на евтин, но висококачествен полилей за дом и апартамент:

 1. Обърнете внимание на качеството на продукта. Преди да купите, трябва да проверите как фугите са заварени заедно, дали има люфт на патроните, колко надеждна е веригата и други малки неща. Също така се уверете, че полилеят без мирис, както пластмасовите китайски нюанси могат да миришат неприятно за дълго време. Друг нюанс е диаметърът на проводниците, оставящи кутията. Според съвременните изисквания напречното сечение на сърцевината трябва да бъде най-малко 0,75 mm2, по-добро от 1,5 mm2. Ако видите, че сърцевината са по-тънки, откажете тази покупка, защото при свързване на полилея към мрежата може да не издържа на текущите натоварвания, особено ако са монтирани мощни крушки.
 2. За да скриете дефекти на тавана, препоръчваме да изберете дизайн на осветителни тела, в който крушките са насочени надолу, а не нагоре (особено ако таванът е окачен). Крушките с ярка светлина, насочени нагоре, ще издадат всеки недостатък на тавана - кривина, петна, фуги между листове тапети и т.н.
 3. Ако решите да изберете полилей за опънат таван, който вече е направен, обърнете внимание на това какъв вид закрепване са предоставили майсторите монтьори. Например, ако куката се освободи от тавана, няма да можете да окачите полилей със скоба.Осветление на опънати тавани
 4. За окачен таван (гипсокартон) трябва да изберете лампа, не по-тежка от 5 кг. В противен случай сухото строителство може да не поддържа тежестта и да се спука. Въпреки че, ако полилеят е прикрепен към бетонен под, това изискване не се прилага.
 5. Моля, обърнете внимание, че в някои стаи трябва да сте много леки (например в кухнята). Тук трябва да закупите ярки мощни крушки, защото готвенето при слабо осветление ще бъде неудобно и проблематично.
 6. Обърнете внимание на размера на патрона. Не е необходимо да купувате модел с нестандартна касета, като тогава ще бъде проблематично да се избере тип основа на лампата, По-добре е да изберете полилей със стандартен цокъл - e27. Същото изискване важи и за самите крушки. Има дизайнерски модели осветителни тела, в които са инсталирани нестандартни форми на крушки, които е трудно да се намерят по-късно, ако не успеят. Също така в магазина посочете къде по-късно ще бъде възможно да закупите замяна и колко скъпо е да знаете дали изборът на такъв полилей е рационален за къща и апартамент.
 7. за осветление за детска стая няма нужда да купувате изделия от стъкло или кристал от съображения за безопасност (например, ако дете случайно наруши случай с футболна топка). Тук, както вече казахме, е по-добре да се спрем на пластмасовата версия.
 8. В хола можете да изберете полилей с вентилатор, което ще придаде на стаята оригинален дизайн. В допълнение, вентилаторът ще спести в летните горещини при гледане на телевизия или релакс.
 9. Модерно решение е да управлявате лампата от дистанционното управление. Препоръчваме да изберете полилей на контролния панел в спалнята, за да можете да изключите светлината, след като лежите в леглото.Дистанционно управление за управление на осветлението
 10. Не препоръчваме да купувате устройство с лампи с нажежаема жичка или халогенни лампи. Тези източници на светлина имат кратък експлоатационен живот, а също и ниска ефективност.Диодите са много по-икономични, макар и с по-висока цена. По-добре е да харчите пари веднъж, но не сменяйте евтини крушки на всеки шест месеца. В същото време можете да си купите халатен полилей на вилата, като Няма да го използвате толкова често.
 11. В коридора изборът на този тип лампа не винаги е подходящ, особено ако това е апартамент в стар стил, където коридорът е тесен и дълъг. По-добре тук свържете бра или таванни светлини.
 12. В малка кухня можете да вземете полилей с два нюанса на подвижни барове. Така можете да насочите светлинния поток към необходимата зона: работна или трапезария.
 13. Над стълбите в двуетажна вила не се препоръчва да се използва осветление на полилей. Тук по-добре се препоръчват браните и скрито подово осветлениекакто е показано на снимката.LED осветление на стълбището в къщата
 14. Има много идеи за избор на техниката Фън Шуй, понякога такива техники могат да направят интериора практичен и оригинален, затова препоръчваме да се запознаете със съответните съвети в Интернет.
 15. Ако решите да изберете полилей в антрето, фокусирайте се върху кадрите от стаята. Понякога можете да направите комбинирана опция, като използвате допълнителна скрита LED светлина на лентата.

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да избера полилей и кой е по-добър за кухнята, коридора, спалнята, другите стаи! Надяваме се, че от тази статия подчертахте много важно и ново. И накрая, препоръчваме ви да гледате видео ревю на онези продукти, които е по-добре да не купувате:

Какви са най-добрите опции за заобикаляне?

Подобни материали:

Видео преглед на тела

Какво трябва да се има предвид преди покупката?

Какви са най-добрите опции за заобикаляне?

(10 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар