Препоръки за родители относно осветлението на детска стая

Всяко семейство отлично знае, че стаята на детето е най-значимата в целия апартамент. Родителите със специално благоговение се отнасят към тази стая, защото тук бебето е по-голямата част от времето си, докато порасне: почива, физически и психически се развива, играе на играчки, прави домашна работа, рисува, пише, извайва фигури от пластилин и др. Следователно правилното разпределение на мебелите и интериорните детайли ще помогне да се създаде най-удобната среда за дете на всяка възраст: от новородено до ученик в начално училище. Психолозите настояват, че основната роля в дизайна на детска спалня се заема от осветление: тя пряко и косвено влияе върху психиката, като по този начин определя настроението и вътрешното състояние на детето. Затова в тази статия предлагаме да разберем за това какво трябва да бъде осветлението в детската стая, като предоставяме оригинални идеи за снимки и препоръки на родителите.

Видове източници на светлина

Има 2 вида източници. Първата е дневна светлина, която прониква в стаята под формата на слънчева светлина. Към втория - изкуствени източници на осветление: лампи, прожектори, бра, полилеи, подови лампи и др. Нито една детска стая не е без прозорци, които трябва да помогнат на детето да се радва от слънцето, особено през лятото, и, разбира се , без изкуствени източници на светлина, необходими както през лятото, така и през зимата. Комфортът за бебето ще бъде осигурен от лампи за детски стаи: десктоп, нощно шкафче, таван и поставени на стената. По-рано писахме за как да направите осветление в апартаменттака че не отказвайте да се възползвате от нашите съвети и трикове.

Добър пример за това как трябва да се запали детската стая.

Какви изисквания трябва да се вземат предвид?

За да разпределите правилно осветлението в детската стая, вземете предвид следните правила:

  • За дете се препоръчва използването на мека светлина. Избягвайте твърде ярко оловни крушки, полилеи и техните ярки акценти върху отразяващи повърхности. Здрачът също не се препоръчва. Такова осветление се счита за подходящо, с помощта на което ще избегнете разлики от светлина до сянка, а всички предмети в стаята ще бъдат еднакво осветени.
  • Степен на осветление за детска стая е 200 Lx. Помислете този момент кога изчисляване на осветеността на помещението.
  • Обърнете внимание на избора на форми и размери на източниците на светлина, които искате да инсталирате в детската стая със собствените си ръце.На снимката: оригиналният дизайн на източници на светлина в
  • Големите и тромави полилеи и осветителни тела ще бъдат първите, които се счупят в резултат на активни детски игри, например, на топка. Така и с избор на полилеи от каталога, предпочитайте тези, които са кръгли и плоски.
  • Елиминирайте модели, които имат кристални или огледални части, за да избегнете отблясъци.
  • Ще бъде идеално да инсталирате точково осветление на тавана: добре, "запълвайки" окачения и окачен таван, той остава удобен и не дразни очите на децата.В предишната статия -Схема на свързване на прожектори Можете да научите как да ги инсталирате сами в стаята на тийнейджър.
  • Днес често се използват флуоресцентни лампи, но е по-добре да не ги използвате за детско осветление. Лампите от този тип влияят негативно на хората, бързо ги изтощават и предизвикват раздразнение. Ако не искате да излагате детето на такива условия, откажете да използвате такива лампи, особено в стаята за бебето.
  • Продължавайки въпроса за лампите, бих искал да посъветвам още нещо - не използвайте луминесцентни крушки за осветяване на детска стая. Те съдържат живак, ако дете случайно счупи лампа, това може да застраши здравето му. Спрете избора си изключително на LED лампи, те също са удароустойчиви. за как да изберем led крушкиГоворихме в отделна статия!
  • За малките любовници да прочетат добра книга за през нощта, съветваме ви да закупите нощна лампа. Ако неговите функции включват регулиране на яркостта на осветлението и посоката на светлината, тогава тя може да се превърне в удобна нощна лампа за растящо момче или момиче. В този случай обърнете внимание на колко вата е проектирана електрическата крушка, така че подсветката да е достатъчно удобна за четене.
  • Процесът на обучение трябва да протича при детето в най-удобните условия. Бюрото, на което ще учи вашето дете, трябва да бъде поставено възможно най-близо до прозореца, така че да бъде по-добре осветено от слънчева светлина. Говорейки за изкуствени източници на осветление за детската стая, трябва да се отбележи, че тук лидер е настолната лампа. По-добре е да има монтиране и може да бъде разположен на ръба на масата. За деца с дясна ръка поставете източника на светлина отпред и отляво. Силното натоварване на светлината върху зрителните органи на бебето може да бъде предотвратено чрез използване на сенник на лампа или на настолна лампа, както е показано на снимката по-долу. за как да изберем лампа за маса, разказахме в отделна статия.

Изключително решение при създаването на настолна лампа за деца
Обърнете внимание на безопасността на източниците на светлина. Детето не трябва да има лесен достъп до проводници или до лампата! Материалите за производство трябва да са здрави и надеждни! Ако решите да организирате светлината в дървена детска къща, уверете се, че лампата е огнеустойчива. Разгледайте кой производител се грижи за здравето на вашето бебе.

И накрая, препоръчваме ви да разгледате оригиналните идеи за детско осветление, както и експертни съвети относно избора на подходящите тела:

В тази статия направихме препоръки към родителите относно осветлението на детска стая, като разказахме какво трябва да бъде и предоставяме оригинални идеи за снимки. И няма значение дали живеете в Хрушчов или в модерни апартаменти, изискванията за осветяване на детска спалня важат за всички. Прочетете отзиви на форуми, сравнете цените и купете качествени светлинни източници за деца.

Прочетете също:

(5 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар