Идеи за изработка на влагоустойчива LED лента

Поради факта, че водоустойчивите LED ленти са няколко пъти по-скъпи от обикновените, често се взема решение да се спестят пари и независимо да се защити продуктът от вода и прах. Има няколко начина да предотвратите навлизането на влага в диодите. Някои от тях са напълно безопасни и рационални, а някои е най-добре да се избягват, така че да няма късо съединение или повреда на подсветката. В тази статия ще разберем как да защитим LED лентата от влага със собствените си ръце, предоставяйки подробни инструкции с примери за снимки.

Метод номер 1 - Свивайте се за помощ!

Може би най-разумният вариант за защита е използването на термосвиваеми тръби и уплътнител. Вместо свиване можете да използвате и всяка друга прозрачна тръба, например силикон, както е показано в работилницата по-долу. Всичко, което трябва да направите, е да вкарате LED лентата в тръбата, да изрежете дължината на тръбата и да запечатате краищата, за да предпазите подсветката от влага и прах. Освен това се препоръчва свободният край на тръбата да бъде запечатан със сешоар за строителство, а на втория да се свие топлина. В този случай ще бъде осигурена 100% защита от проникване на вода.

Тази опция на домашна водоустойчива лента се препоръчва да се използва за създаване на осветление на кола или сгради на улицата.

Ако искате да защитите аквариумни светлини от влага, по-добре е да използвате специална LED лента със степен на защита IP 65, ако лампата е поставена над водата и 68, ако искате да направите подводно осветление в аквариума. Недостатъкът на защитната обвивка в домашни условия е, че силиконовата тръба (или термосвиваемостта) променя блясъка и яркостта и това може да повлияе негативно на аквариумните риби и растения.

За да можете ясно да видите как да защитите LED лентата с свита тръба, представяме на вашето внимание майсторски клас по снимки:

Метод номер 2 - Използване на лакове

Във външната реклама много често, за да се намалят разходите за светли кутии, вместо устойчива на влага лента, те предлагат на клиентите да инсталират обичайните IP степен в най-добрия случай 23. Въпреки това, за да запази светещата реклама дълго време, защитата от влага на LED подсветката се осигурява с помощта на акрилен изолационен лак, който може да предпази не само от влага, но и прах от светодиодите. Цената на лака е около 700, но това е достатъчно за много такива манипулации, така че можете да спестите доста добре.

Изолационен лак

У дома, вместо специален лак, можете да използвате прозрачен лак за нокти. Както показа експериментът, дори когато лампата е потопена във вода, светодиодите светят нормално, както можете да видите, като погледнете снимката:

Защитени светодиоди

Потапяне в течност

Така че ние предоставихме 3 начина да защитим диодното устройство от вода и прах.Въпреки това горещо препоръчваме да не пестите, а да използвате специално проектирани продукти, устойчиви на влага, тъй като електричеството и водата не са съвместими и могат да причинят опасна ситуация. И накрая, препоръчваме да гледате видеоклип, в който се отчита степента на защита на продуктите:

Надяваме се, че сме ви помогнали да решите как да защитите LED лентата от влага със собствените си ръце. Ако имате въпроси или свои собствени идеи, оставете коментари под публикацията!

Ще бъде интересно да прочетете:

Зареждането ...

Добавете коментар