Признаци за късо съединение в случай на пожар

Изгоряла частна дървена двуетажна къща. В момента на инцидента имаше памук и огромна червена топка в областта на SIP кабела до тезгяха. Центърът на огъня е на мястото на SIP кабела. По това време и докато те се спасяваха, в къщата работеше телевизор, след брояча. По това време силата на съседите се повиши при съседите си и уредите им се изключиха. Това потвърждение на късо съединение в мрежата ли е или пренапрежение? Може ли SIP кабелът да има следи от късо съединение? Каква форма са те? Потребителите постоянно изгарят електрически уреди, стабилизатори, домове. Постоянно се работи на подстанцията. Elseti предоставят на ръка доказателства за своята невинност. Казват, че самите жители са виновни: те претендират за една мощност, но консумират повече. Може ли това да се отрази на сигурността или трябва непременно да имат някакъв вид електронна поща? Какъв документ на Elseteys, доставчическите организации има независим индикатор за състоянието на оборудването, качеството на електрическата енергия? Може ли това да е външно късо съединение в мрежата, напрежения? Какви са техните симптоми? Възможно ли е да се определи късото съединение върху остатъците от самоносещи изолирани проводници? Възможно ли е пожарът на самоносещата изолирана жица да е причина за късо съединение (скок), а жицата в къщата към оборудването да има вторични щети от пожар? Или SIP и тел в къщата трябва да имат същите следи от пожар?

С уважение, Иван.

(1 гласа)
Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Здравейте! Пишете, че кабелът е изгорял напълно, но ви се казва, че остатъците от кабела нямат следи от късо съединение. Вие сте подведени - във всеки случай е имало късо съединение, независимо от причината кабелът да се запали. В този случай кабелът може да се запали поради късо съединение и повреда в защитата, което не изключи повредената секция - изгорял кабел. Защита - прекъсвач в дозиращия панел, от който идва кабелът. Това защитно устройство трябва да бъде изключено по време на късо съединение на кабела.
  Също така кабелът може да се запали по друга причина, но в процеса на изгаряне на изолацията си проводниците докосват, тоест има късо съединение, докато кабелът гори. Кабелът не може да изгори, така че да няма късо съединение.
  Докато кабелът гори, проводниците бяха в контакт и ако късото съединение не беше елиминирано (прекъсвачът на захранващата подстанция не се изключи), тогава съседите наблюдават скокове на тока. Пренапрежението и късото съединение са различни явления. Ако имаше само спадове на напрежението, тогава не трябва да има следи от късо съединение. Електрическите устройства изгарят от напрежения, но това явление не трябва да причинява повреда на кабела.
  Друг въпрос относно защитата на кабела и кабелите като цяло. Ако имаше претоварване и машината не се изключи според очакванията или ако машината не е избрана правилно, кабелът може да се загрее. Загряването на кабела може да доведе до пожар, особено ако кабелът е положен без допълнителна защита директно върху дървото (което е неприемливо от гледна точка на пожарната безопасност).
  Съседите консумират електроенергия толкова, колкото е определено ограничение за дома им. Тоест какъв въвеждащ автомат е зададен за тях от представители на електронните мрежи, това трябва да е така. Неоторизирани съседи не трябва да определят ограничения за потреблението. Обикновено машината е инсталирана преди електромера, в щита с брояч. Оценката на машината (текуща) се избира от представители на електронната поща. мрежи и ако къщата ще включва повече от зададената граница (текущата машина), тогава машината ще се изключи. Жителите не могат произволно да увеличат лимита си - тоест да настроят машината на всеки ток.
  Ако телевизорът работеше, съответно, нямаше късо съединение в окабеляването или в мрежата. Що се отнася до скоковете на тока - те не можеха да бъдат забелязани по телевизията. Капаците на напрежението могат да се видят от конвенционалните лампи с нажежаема жичка, от нестабилната работа на хладилника.
  Като цяло, какво може да се заключи с няколко думи:
  1. Късо съединение някъде по линията или падането на напрежението не могат да причинят пожар
  2. Този кабел не трябва да се полага върху дърво без допълнителна защита - това може да е основната причина за пожар
  3. Кабелът може да се запали поради късо съединение във вашия кабел, поради късо съединение на самия кабел, поради претоварване, което не се е изключило от машината поради неизправност или ако е избрано неправилно.
  4. Ако кабелът е напълно изгорял - късото съединение е било във всеки случай, независимо от причината за неговия пожар.
  Е, възможно е причината за пожара в къщата да е напълно различна. Изброих само предположенията, но какво наистина се случи - не мога да кажа.
  Не можете неоправдано да обвинявате представителите на електронните мрежи, като не знаете точната причина за пожара.

  Отговарям

Добави коментар