Преглед на прахосмукачката Dauken DW600

Представяме мултициклонна прахосмукачка Dauken DW600. Моделът е оборудван с HEPA филтър за изходящ въздух и ярък дизайн в черни и червени цветове. Ще разкажем за какви характеристики е оборудвана тази прахосмукачка, как е оборудвана и на какво е способна.

Преглед на Dauken DW600

Технически спецификации

модел Dauken DW600
цвят черно червено
тип подова монтирана многоциклонна прахосмукачка
Принцип на работа вакуумна филтрация
Основен филтър мулти
Допълнителни филтри пяна и HEPA
Капацитет на колектора за прах 2,5 л
Захранващ кабел 4,5 m
управление бутон за включване / изключване и лост за регулиране на мощността на кутията
мощност 2000 вата
Ниво на шум ~ 73 dB
тегло 5.2 кг
Телескопична дължина на тръбата 75 см
Удобства мултициклонен филтър
Пакет пакет прахосмукачка с мултициклонен филтър, гъвкав маркуч, телескопична тръба, четка за пода / килим, накрайник за пукнатини, ръчно

дизайн

Прахосмукачката се предлага в черна кутия, изработена от велпапе в корпоративния стил на Dauken. Пакетът съдържа основна информация, включително оборудване и спецификации. Прахосмукачка, гъвкав маркуч, телескопични тръби и четки са спретнато опаковани в кутия и опаковани в полиетилен.

кутия

кутия

Калъфът е изработен от гладка черна пластмаса с червени акценти. Бутоните, копчето за управление на мощността, непрозрачната част на мултициклонния контейнер и външните колела на колелата са направени в червено. Маркирането на ярки цветове е оправдано от гледна точка на ергономията.

Дизайн на прахосмукачки

Разтегателната телескопична тръба се разгъва до 75 см. Тя се простира лесно, механизмът за фиксиране на дължината е надежден.

Телескопична тръба

За удобно и плавно движение по повърхността в корпуса на DW 600 са вградени три колела: два големи диаметра отзад и един волан в предната част на корпуса, монтиран на въртящ се монтаж.

колело

Волан

Маркучът е фиксиран към входящия въздух с помощта на стандартна брава. Маркучът е доста гъвкав, монтажът е надежден, поне по време на практически тестове не успяхме да извадим маркуча от ключалката, дори и с доста големи усилия.

маркуч

Закрепване на маркуча към прахосмукачката

Четката е стандартна, с две колела за по-добро плъзгане и прибираща се купчина за твърди повърхности.

четка

Включена е ъглова дюза за почистване на труднодостъпни петна. Плъзгачът за регулиране на мощността е разположен на гърба на шасито. Тя ви позволява да зададете желаната мощност на засмукване в зависимост от нуждите. На кутията има два държача за фиксиране на четката. Захранващият кабел леко се навива с натискане на бутон.

Изглед отзад

Контейнерът за боклук е цилиндричен калъф, изработен от прозрачна пластмаса с червен мултициклонен филтър и капак; вътре е разположен допълнителен филтър от полипропилен, който предпазва двигателя от малки частици. На колбата за боклук е отбелязана специална маркировка за максималното количество прах.

Кошче за боклук

работа

На практика прахосмукачката се оказа удобна и мощна. Размерите и теглото го правят лесно да го носите из стаята и да го поставите в килер.Високите колела позволяват използването на маркуча за придвижване на устройството по повърхността на пода без ненужни усилия. Въртящото колело осигурява задоволителна маневреност както на гладък под, така и на килими. Нивото на шума в експлоатация не надвишава 73 dB, което е значително по-ниско от средното за такива модели. Маркучът е гъвкав и здраво седи в гнездото за всмукване на въздух, без риск да го издърпате с рязко движение на тръбата. Дължината на захранващия кабел ви позволява да покриете голяма площ при почистване, без да прибягвате до необходимостта да търсите друг контакт наблизо. Ергономиката се оказа на върха, осигурявайки високо ниво на лекота на използване.

Прахосмукачка Dauken DW600

 

При почистване четката се прилепва добре към равнината и дори с трудност слиза от пода с максимална мощност, регулаторът върху тялото и въздушният клапан на дръжката трябва да се използват доста често в такива случаи. Специален клапан в края на маркуча обаче решава този проблем, с помощта на който можем за кратко да отслабим силата на засмукване.

Маркуч клапан

Прозрачният контейнер е изработен от здрава пластмаса, която не подлежи на драскотини, така че нивото на пълнене и съдържанието на отделението да са ясно видими. Контейнерът се намира вътре в кутията и лесно се отстранява чрез натискане на червения бутон за освобождаване. Кошче може да се разклати без много усилия. По филтъра преди мотора почти не е останал прах, което показва висока ефективност на циклона. Лесно се измива с вода без видима деформация.

Нека се спрем на дизайна на мултициклонен филтър. Принципът на работа на циклона е да отделя частици от отломки и прах с по-голяма маса от лек газ, в случай че прахосмукачката е въздух. Разделянето става чрез центробежна сила на въздушния поток, усукваща се по спираловиден път в циклона. Тежките частици са приковани към външните стени на филтъра, откъдето те се спускат под собствената си тежест в контейнер за боклук.

Мултициклонен филтър

Характеристика на циклоновите филтри е пряката зависимост на ефективността на филтриране от скоростта на въздушния поток. Колкото по-ниска е мощността на двигателя, толкова по-ниска е дебитът на въздуха в циклона и по-ниската е центробежната сила, която приковава праха към стените.

На фона на мощен мотор, за още по-голяма ефективност на филтриране, тази прахосмукачка използва циклонен филтър тип батерия. Състои се от няколко циклона с малък диаметър, свързани паралелно, което позволява да се постигне максимална центробежна сила във всеки отделен елемент. В резултат на това не само висококачествено почистване, но и увеличаване на експлоатационния живот на вторичните филтри.

След преминаване на въздуха през мултициклона, той се почиства допълнително през вторичен филтър и влиза в двигателното отделение. Мощен двигател DW600 с мощност 2000 вата създава диференциалното налягане, необходимо за ефективно всмукване на въздух. И накрая, на изхода на двигателното отделение, има HEPA филтър за многократна употреба, който е последният етап на почистване, който преминава през прахосмукачка и елиминира прахови акари и друга флора и фауна, на които реагират страдащите от алергии.

заключение

Dauken DW600 притежава висока мощност, добра ергономичност и висококачествен мултициклонен филтър. Прахосмукачката се представи добре в практически тестове и може да бъде препоръчана като достоен представител в своя клас.

Предимства:

 • Ел.
 • Качествено изграждане.
 • Ефективен мултициклонен филтър.
 • Удобство на работа.
 • Ярък дизайн.

недостатъци:

 • Лошо написана инструкция.

С това приключваме прегледа на прахосмукачката Dauken DW600. Ако имате въпроси, попитайте ги в коментарите под статията. Надяваме се предоставената информация да ви е била полезна!

(2 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

 • Владимир

  Моля, посочете размерите на HxWxD

  отговор
 • Татяна

  Купи прахосмукачка преди седмица. За мен е по-удобно от старото ми.Dauken DW600 е с малки размери и има гъвкав маркуч, така че е много по-удобно да се вакуумира. Когато съхраняването на място не отнема много.

  отговор
 • Сергей

  Страхотна прахосмукачка! Използвам третата седмица, щастлив като слон. Компактна и мощна прахосмукачка, от какво се нуждаете за дома!

  отговор
 • Николас

  Моделът е наистина мощен. Купи прахосмукачка преди седмица. В хола си имаме килим с голяма купчина. Почистването винаги е трудно. Но това дете се справя бързо. Не правете грешка в него.

  отговор

Добавете коментар