Необходимостта от подмяна на окабеляване в апартамента

Здравейте, наскоро купих апартамент. Препродажба, дом 40 години. Електромерите са нови, в договорите за ток е посочено, че окабеляването е медно. В къщата развих цокъла и видях мед. Той се обади на електротехник, за да оцени електрическата инсталация, той отвори щита и, както ми се стори, определи, че имам входен кабел и алуминий и веднага изчисли цената на подмяната. Както определи, без да премахва изолацията върху окото - много голям въпрос. Също така, окабеляването беше променено около апартамента преди около 10 години, той каза, че е стар и всичко трябва да се направи от нулата. Не знам кого да питам, търся независимо мнение финансово, наистина се радвам на отговора ви, благодаря.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Кабелът ли тече от панела за достъп до къщата? Може би той определи от типа на кабела, например, SIP - лесно е да се определи, но е малко вероятно да се използва от панела за достъп до къщата. Що се отнася до факта, че "тя е стара", говори ли той за всички кабели или просто вход?
    Като цяло 10 години вече са много за окабеляване, но не и много. Независимо от това, ако нищо не ви притеснява, изолацията е видимо нормална - не се занимавайте с този въпрос поне 5-10 години. Въпреки че, ако не е трудно, входният алуминиев кабел (ако ви разбирам правилно) може да бъде заменен или поне се уверете, че има секция, която е нормална за вашето натоварване. Обърнете внимание също така, че е възможно целият щранг да е алуминий на входа, така че не бива да сляпо вярвате на провокациите на наети работници.

    отговор

Добавете коментар