Как да свържете трифазен нагревател за сауна към еднофазна мрежа?

Игор пита:
Здравейте, кажете ми по какви параметри да определям способността да свържете нагревателя за сауна от 3 фази към 1, ако производителят не е направил много напрежение. Модел Narvi Stonet 6.0 kW. Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Според паспорта и вътрешната схема на окабеляване.
Трябва да стигнете до нагревателните елементи, да ги изключите и да се свържете отново, за да се свържете към една фаза. Ако 1 фаза 6 kW издържа - свържете паралелно всички нагревателни елементи, ако не - оставете 1-2 нагревателни елемента. Най-вероятно има 3 от тях инсталирани. Паспортът има схема за връзка. В долния десен ъгъл показва нагревателните елементи, по принцип просто трябва да прескочите "отгоре" (ако погледнете диаграмата), за да поставите.

Но остана един проблем - електрониката, необходимо е да се определи как е свързана, най-вероятно между фаза и нула. Необходимо е да приложите нула към „N“ и да свържете фазата последователно към L1, L2, L3 - познайте как се подава електрониката (където светва дисплеят). Факт е, че диаграмата от паспорта не е толкова ясно изобразена, колкото бихме искали, трябва да гледаме на живо.

Но за да не изкопаете нагревателя - свържете се с електротехник!

Зареждането ...

Добавете коментар