Довършване на електрическия котел Rubin 9 kW 380V

Александър пита:
Добър ден Два пъти смени релето, поради топенето на конектора. След скорошна подмяна изчаках термостата да се отключи. И не разбрах дали релетата (не електротехник, не знам устройството) правят поредица последователни кликвания или термостата (вероятно това). Имаше едно кликване.

Като цяло искам да разбера причината за мигането на контактите и да заменя релетата с по-безопасни. В идеалния случай да монтирате всичко в тялото на котела, но е готово да го пренесете в отделен щит. Не мога да прикача изображение от смартфон, паспортът от котела се търси след няколко минути. Между другото, там във веригата пунктираните линии означават паралелни захранващи релета, две на десет за котли с мощност 9 кВт, но имам само три от фабриката (един на десет).

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Опитайте да приложите напрежение директно към релето, а не през термостата. Ако включването е ясно с едно щракване - трябва да проверите термостата. Например, можете да свържете лампа с нажежаема жичка към нейния изход и веднага да видите, че ще се включи или ще мига. Също така такава серия щраквания при включване може да се дължи на намалено напрежение в мрежата или лош контакт в точките на свързване на релейната бобина.

Купете релета със същите спецификации, каквито са били инсталирани преди подмяната. Какво означава „по-безопасен“? Как са опасни тези?

Трудно е да ви помогнем през монитора, трябва да се обърнете към отговорен ремонт на такова мощно устройство, по-добре е да се свържете с специалист.

Зареждането ...

Добавете коментар