2 идеи за сглобяване на домашен котел

Възрастното поколение и учениците вероятно знаят идеята за сглобяване на домашен котел от две остриета и чифт кибрит. Такива домашно приготвени продукти много често се използват на строителни площадки или в армията, общежития при липса на нормален котел или печка. Въпреки това, в допълнение към този метод, има още няколко варианта за направа на електрически бойлер от импровизирани средства. Ако се интересувате от тази тема, ви предлагаме да се запознаете с най-простите инструкции, обясняващи как да направите бойлер със собствените си ръце у дома. За да направим информацията по-разбираема за вас, ние допълнително подготвихме визуални снимки, примери и производствени схеми.

Използваме TEN от чайник

Най-сигурният вариант е да използвате нагревател от електрическа кана, такава част много често се продава евтино на пазара. Ако имате електрическа кана, която лежи наоколо, която изтича (или бутонът не работи), или просто има незабележим външен вид и не искате да я ремонтирате, препоръчваме ви да премахнете нагревателя от дизайна и да направите обикновен котел въз основа на него.

В допълнение към нагревателя ще ви е необходим двужилен кабел с щепсел, който можете също да вземете от чайник или друг домакински уред, разположен у дома. Препоръчително е да вземете жицата със сечение най-малко 0,75 mm2, за да се избегне нагряването му. За да закрепите жицата към нагревателя, можете да използвате поялник или още по-добре - терминални блоковекакто е показано на снимката по-долу. Във втория случай производственият процес отнема буквално 5 минути, защото всичко, което трябва да направите, е да разобличите проводниците и да затегнете стягащите винтове на подложките.

Подложка за монтаж

Преди да използвате домашно устройство, препоръчваме да го проверите - звънене с мултицет. Това не трябва да се прави при напрежение. Превърнете мултицета в режим на измерване на съпротивлението. Първо позвънете самия нагревателен елемент, след това свържете проводниците към него и измерете отново съпротивлението.

Заклинателен нагревателен елемент

Проверка на устройството

Ако всичко е наред, можете да опитате да използвате домашен котел от нагревателния елемент на чайника. Външният вид на устройството трябва да е нещо подобно:

Завършен вид

Не забравяйте, че клемите и откритите части на жицата не се препоръчва да се потапят във вода, това може да доведе до бързото им унищожаване. Когато използвате уреда, при никакви обстоятелства не трябва да докосвате нагревателния елемент и водата, те могат да съдържат опасно за живота мрежово напрежение. Всички манипулации с устройството могат да се извършват само когато то е напълно изключено от мрежата.

Класически домашни остриета

Веднага обърнете вашето внимание на факта, че електрически котел, изработен от остриета, е много опасен. Използвайте го с изключително внимание. Категорично е забранено да се загрява вода с такова устройство в метална купа или солени течности, разтвори. В противен случай това може да доведе до токов удар или мрежови задръстваниязащото жиците във водата са голи.Друг момент - да използвате този домашен продукт се препоръчва само за загряване на вода за къпане, за приготвяне на чай е по-добре да направите котел според предишните инструкции, тъй като когато устройството работи, малко количество метални соли, от които е направено острието, попада във водата.

Така че, стъпка по стъпка с примери за снимки, помислете за процеса на сглобяване на устройството. На първо място, подготвяме двужилен кабел с щепсел. Ако не сте готови под ръка, използвайте двужиленPVA телчрез завинтване от едната страна сгъваема електрическа тапа. Препоръчително е да вземете жицата със сечение най-малко 0,75 mm.kv. за да се избегне нагряването му.

Материали за монтаж

След това почистваме проводниците и ги закрепваме към остриетата, като се опитваме да направим това възможно най-плътно и надеждно, както е показано на снимката по-долу:

вени

След това, плетете четири мача с конец и поставете тези съвпадения между остриетата, за да предотвратите късо съединение между тях и осигурете известно разстояние:

Свързани съвпадения

Свързваме цялата структура с нишки, проверяваме дали връзката е правилна, след което можете да проверите. Започнете с максимална грижа.

Домашен нагревател

Електрическа схема

По правило водата в трилитров стъклен буркан се загрява за няколко минути.

Вряща вода

Можете ясно да видите технологията на производство във видеото по-долу:

Между другото, по подобна схема можете да направите бойлер със собствените си ръце от болтове, чиновнически ножове, лъжици, пирони или дори метални плочи. Принципът на работа и схемата на свързване ще бъдат сходни. Основното е да се гарантира, че няма контакт между двата лопатки (или каквото имате), в противен случай ще възникне късо съединение.

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да направите бойлер със собствените си ръце у дома. Независимо от това, горещо препоръчваме да използвате само фабрични продукти, а още по-добре - електрическа кана, която ще бъде с по-голяма безопасност. Ние предоставихме тези стъпка по стъпка инструкции за информационни цели и да приложим тези методи на практика само в екстремни ситуации, когато няма алтернатива.

Ще бъде интересно да прочетете:

(9 гласа)
Зареждане...

2 коментара

  • Алексей

    Можете да използвате резистор C5-36V 100 75 Ohm като бойлер. Мощността на един резистор ще бъде приблизително 500W.

    Отговарям
  • победител

    Мога ли да използвам медни плочи?

    Отговарям

Добави коментар