Съвети за избор на мъжка електрическа самобръсначка

Бръсненето е ежедневието на повечето от мъжкото население на планетата. Ето защо устройството за този урок трябва да отговаря на всички съвременни изисквания, за да се избегне дразнене на кожата и други неудобства. В днешно време има толкова много различни опции и да се объркате в избора е доста лесно. В тази статия ще говорим как да изберем електрическа самобръсначка за мъж според параметрите и основните характеристики.

Ротационен или мрежест

Всички електрически самобръсначки могат да бъдат разделени на два вида: ротационни и мрежести. А именно, това е един от основните параметри, като сте решили кой, можете да изберете най-добрия модел.

Ротационната електрическа самобръсначка получи името си благодарение на роторите - кръгли "крака" с малък размер, които се въртят с висока скорост. Всеки от тях е на отделна глава и осигурява перфектно бръснене. Можете лесно да се бръснете гладко дори на трудно достъпни места и с неравномерна твърда четина. Най-популярният производител на този тип устройства е Philips. Електрическите самобръсначки с ротори са наистина много удобни за използване, но за мъже, които имат опит в бръсненето. Тази опция не е подходяща като първа самобръсначка за тийнейджър, като подарък е по-добре да изберете и купите добър мрежест модел. Също така, ротационната електрическа самобръсначка не е най-добрият избор за собствениците на чувствителна кожа.Снимка на Philips

Предлагаме ви да се запознаете със съвети относно избора на въртяща се електрическа самобръсначка на видеото от популярното телевизионно предаване „На живо здрави“:

Сравнение на различни производители на бръсначи

Мрежестият бръснач е оборудван с остри вибриращи остриета, които са сигурно скрити зад мрежата за безопасност. Веднъж попаднали в мрежата, тези остриета спретнато подстригват косми с всякаква дължина и твърдост. Този вариант е най-подходящ за мъже с чувствителна кожа, тъй като поради металната защита контактът се осъществява само с четина и дразненето е почти невъзможно. Опцията за решетка е подходяща дори за жени. Най-известните производители на такива електрически самобръсначки се считат за "Brown" и "Panasonic".Panasonic снимка

Брой и подвижност на главите

За да изберете добра електрическа самобръсначка, трябва да обърнете внимание на всички малки неща. Например в ротационните модели обикновено има 2-3 бръснещи глави, докато в мрежести модели има 1-3. Главите могат да бъдат плаващи или неподвижни. Кои модели да изберете? Всичко е повече от просто! Колкото повече глави, толкова по-голяма е бръснещата зона в даден момент и толкова по-добра и бърза ще върви процедурата. Също така, движещите се елементи винаги ще бъдат по-добри, тъй като допринасят за лесното бръснене на дори твърдите четинки на трудно достъпни места. Друго нещо е, че колкото по-сложен е моделът, толкова по-висока ще бъде цената за него. Всичко зависи от финансовите възможности. Във всеки случай винаги можете да изберете евтина, но добра електрическа самобръсначка, защото изборът на устройства през 2017 г. е доста разнообразен.Три глави в устройството

Функция за мокро бръснене

Искате ли да изберете качествена мокра самобръсначка? Няма проблем! Всъщност първоначално електрическите самобръсначки имаха само функция за сухо бръснене, което гарантираше удобна процедура без използване на вода и дразнене на кожата. Многобройни отзиви обаче показват, че мъжете все още са свикнали с мокрия тип и производителите отиват да ги посрещнат. Такива модели са станали по-популярни и най-доброто от всичко, че винаги можете да използвате повечето от тях за сухо бръснене.Мокро бръснене

Допълнителни функции и мощност

Ако искате да отглеждате красиви мустаци или брада, трябва да изберете мъжка електрическа самобръсначка с тример. Това е устройство, наподобяващо машинка за подстригване, което е много удобно за бръснене и лесно регулира дължината на четините, които трябва да се бръснат. Има и други допълнителни функции, които макар да не са задължителни при избора на електрическа самобръсначка, могат да бъдат доста полезни:

 1. Регулиране на напрежението в мрежата;
 2. Самопочистване, напомняне за необходимостта от почистване;
 3. Индикатор за ниво на зареждане;
 4. Автоматична защита срещу презареждане;
 5. Авто хидратация.

Скъпо устройство

Що се отнася до източника на захранване, можете да изберете електрическа самобръсначка, захранвана от електрически контакт или батерия. Разбира се, вторият вариант е по-предпочитан и скъп. Можете да използвате устройството, дори когато захранването е изключено в къщата или при всяко пътуване. В този случай, преди да купите, обърнете внимание на скоростта на зареждане и капацитета на батерията. Препоръчително е също да прочетете за избраните прегледи на модели във форуми и специализирани сайтове в Интернет.

Популярни модели

За да ви е по-лесно да решите коя електрическа самобръсначка е по-добре да изберете, препоръчваме ви да се запознаете със списъка на най-оптималните модели за цена и качество.

Най-добрите ротационни електрически самобръсначки за мъже (средната цена в рубли за 2017 г. е показана в скоби):

 1. Philips PT 723 (4000)
 2. Philips AT 890 (5500)
 3. Philips S7510 (13500)
 4. Philips S5420 (6500)
 5. Philips S1310 (2500)

Въз основа на бюджета си можете да изберете ротационна електрическа самобръсначка от предоставения списък. Както можете да видите, всички модели са от Philips, който е абсолютен лидер в производството на мъжки ротационни бръсначи.

Що се отнася до моделите на решетките, най-добрите през 2017 г. са:

 1. Braun 3010s серия 3 (5000)
 2. Braun MG 5050 (4000)
 3. Braun 7893s серия 7 (13500)
 4. Philips BG 2025 (2500)
 5. Panasonic ES-GA21 (6500)

И накрая, препоръчваме ви да се запознаете с видео съветите за избор на бръснач за мъже:

Как да изберем бръснач

Това е всичко, което искахме да ви кажем как да изберем електрическа самобръсначка за мъж. Правенето на правилен избор изобщо не е трудно, основното е да се пазите от фалшификатите и нестандартните стоки. Вземете добър електрически бръснач веднъж и това ще продължи много дълго!

Прочетете също:

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар