Изготвяне на схема за окабеляване в кухнята

Добър ден Ще направя отделно окабеляване до малка кухня, свързаните „материали“ се купуват за това, по съвети на продавачите в магазин за електрически стоки. Ще се опитам да обясня накратко и ще прикача скица.

Има машина Schneider C20A, меден кабел 3 * 4 ще отиде от нея към разклонителната кутия (70 * 70). В разклонителната кутия този кабел ще бъде изключен от терминали Vago, които имат гнезда за 5 проводника (клеми с ключалки). След това превключвателят ще премине на два реда от разпределителната кутия, всеки 3 * 2.5 (мед). Една линия ще отиде до двоен отворен контакт 16А (със земята), перална машина и микровълнова фурна ще бъдат свързани към него. Троен гнездо при 16А (със земята), също отворен, ще бъде свързан към втория ред. Към него ще бъде свързан чайник с мощност 1,8 kW, индукционна печка с една горелка с мощност 2,2 кВт. Други устройства в същото време не се включват и се използват от време на време и са свързани индивидуално. И дори онези уреди, които възнамерявам да използвам постоянно едновременно, се използват само до две кухненски уреди.

Схема на свързване в кухнята

Така че въпросът е, въз основа на скицата и написаното, нещо трябва да бъде заменено или закупено? Или по принцип можете ли да го използвате така?

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Здравейте Ако искате да монтирате надеждно електрическо окабеляване, по-добре е да начертаете отделни линии за електрическо окабеляване към мощни електрически уреди. Ако все пак решите да разклоните една линия на няколко в разклонителната кутия, тогава е по-добре да дадете предпочитание на по-надежден метод за контактна връзка - запояване, заваряване или кримпване.
  Що се отнася до броя на търговските обекти. С едновременната работа на пералнята и микровълновата, токът може да бъде повече от 16 A - тоест тук се нуждаете от два отделни гнезда. Същият казан + печка вече е претоварен, обикновен контакт за домакинство 16 може да се повреди бързо при работа с тези електрически уреди, да не говорим за включването на трети електрически уред. Тук също се нуждаете от отделни гнезда.
  Имате прекъсвач с 20 A на арматурното табло, което означава, че в случай на претоварване на един от изводите, този контакт ще се повреди, тъй като обикновените домакински контакти са оценени на 16 A.
  Също така, не вземате предвид факта, че трябва да инсталирате отделен RCD на пералнята и електрическата печка. Тоест, трябва да имате отделна линия с машина и RCD за пералнята и отделна линия с машина и RCD за електрическата печка.
  Ако все пак искате да инсталирате двоен или троен контакт на няколко електрически уреда, тогава по-надежден вариант е да инсталирате два или три единични контакта един до друг, всеки от които е проектиран за 16 A.

  отговор

Добавете коментар