Колко електроенергия консумира моментният бойлер?

Анна пита:
Добре дошли! Правя ремонт и имам газов бойлер. Старата вентилационна къща е лоша, предложиха да преминат изцяло на електричество, като изключат газа. Колоната загрява само вода, без да се нагрява. Кажете ми колко електроенергия консумира течащ бойлер, което е по-добре да вземете, параметрите при избора. И колко ще харчат електрически котлон и фурна?

По принцип се страхувам от сметките за ток, но на първо място безопасността. Затова искам да разбера кой електрически бойлер е по-добър. И как да свържете окабеляването.

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! На всички тези въпроси един-единствен отговор „зависи от конкретния нагревател / котлон / фурна“. А също и от техния режим на работа. За да изчислите консумацията на електрически уред, трябва да умножите неговата мощност по броя на часовете, които работят без почивка на ден / месец / година. В този случай мощността например на електрическа печка се обозначава с общата, т.е. колко изразходва, ако всички горелки са включени с пълна мощност.

В този случай например плота ще консумира в зависимост от броя на включените горелки.

В същото време консумацията на енергия зависи от това каква температура на отопление е зададена на уреда, но горелката може да бъде включена и „на максимум“ или „на минимум“, тъй като в повечето съвременни печки има регулатор на мощността. На бойлерите също, колкото повече температура вятърте - толкова повече ще консумира.

Мощността на фурните обикновено е 1-3 кВт, котлони средно 3-7 кВт. Това е често срещано. Можете приблизително да изчислите колко минути и на какъв „огън“ ще готвите супа, каша - ще разберете колко ще „изяде“.

Не е ясно дали искате нагревател на потока вместо колона или бойлер, който загрява и отопление, и вода?

Течащите бойлери, като газови бойлери, се избират в зависимост от броя на пунктовете за изтегляне на вода или по друг начин - от колко кранове, които трябва да подадете гореща вода едновременно и до каква температура трябва да се нагрява ...

Мощността на електрическия бойлер „от древни времена” се счита по формулата: 1 kW на 10 m² отопляема площ. Но не отчита нищо, нито колко добре е изолирана къщата, колко загуба на топлина от пукнатини, прозорци. Освен това, ако живеете на север и през зимата е много студено, а студовете продължават, тогава можете да умножите получената стойност по 1,5-2, а ако някъде в Сочи, тогава може да бъде по-малко.

Е, всъщност, колко ампера, който ще вложите, ще бъде разпределен - тогава няма да можете да свържете повече от такава мощност.

Чрез окабеляване: свързваме котел, електрическа печка, проточен бойлер за отделяне на машини и полагаме собствен кабел към всяка от тях и го свързваме директно или поставяме захранващ контакт на 32А (за еднофазна мощност до 6-7 кВт).

Зареждането ...

Добавете коментар