Проблеми с компютъра поради липса на заземяване в контакта

Здравейте, има такъв проблем, къщата е стара мулти-единица, във фазата само окабеляване и нула (в гнездото). Понякога има напрежения от 200V до 230V, веднъж месечно светлината изчезва. Стационарен компютър беше сглобен, но поради проблеми със светлината трябваше да купя UPS. Захранване в сезонен фокус плюс 850w компютър, UPS - логическа мощност 875w.

След няколко месеца употреба започнаха проблеми със звука, периодично при гледане на филм звукът започва да изостава от видеото, след това той виси, по-късно се появи диалогов прозорец, който казва, че аудио жакът е изключен, а по-късно се оказа, че hdd започна да излива грешки и след някои време да се изключи напълно.

По метода на изключване стигнах до извода, че проблемът е в гнездото, поради липсата на заземяване, захранването издава 110v към случая, hdd умира поради статичното и аудио жака на кутията свършва.

Реших да направя контакта неутрален, но искам да защитя себе си и компютъра, доколкото е възможно. Искам да направя заземяване само в първия контакт, да свържа удължителен кабел от него, само компютър с периферни устройства ще бъде свързан към този удължителен кабел.
Смятам да изрежа удължителния кабел и да свържа някакво устройство между краищата, което ще позволи удължителния кабел да бъде изключен в случай на фазова инверсия или нещо подобно.

Предложиха ми да сложа RCD във фаза и нула и да пусна земята да обикаля, това не решава проблема ми, защото ако фазата е нула, токът през земята поради заземяване ще отиде към сградите на цялата периферия, което означава, че трябва да изключа всички 3 проводници в удължителния кабел.

Някъде във форума прочетох за прекъсвача + 3-полюсен контактор, но не е напълно ясно как да ги свържете и като цяло може да има решение, при което в удължителния кабел може да бъде вградено само 1 устройство.

Наистина се нуждая от съвет как да го направя правилно и кое устройство да използвам

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Те писаха толкова много, измислиха нови термини за фазова инверсия, но основният въпрос е: ако нямате земя, през коя земя токът ще премине от нула до къде? „Ако фазата е нула“ - ако имате двужилна система, написаното от вас няма да се случи, фазата ще бъде нула, ако нулата изгори на вашия вход и тогава токът няма да отиде никъде.

  За 15 години използване и работа с компютри никога не съм срещал митичната статистика на убиването на твърди дискове, може би по-често ще деактивирате торент клиента и няма да умрете като този HDD?

  Не е ясно и за какъв контактор и прекъсвач говориш? От какво ще се контролира контакторът и как машината ще реши проблеми с него? Нулирането в контакта ще доведе до фаза на корпуса на компютъра, в случай на изгаряне на ZERO.

  Не е необходимо да отрежете нищо, купете реле за напрежение на гнездото и ще защитите компютъра от фазов дисбаланс.

  Те ви предложиха да поставите RCD, ако имате истинска земя, и тя върви, както го нареждате, „заобикаляйки“. Не е ясно защо и как искате да го направите?

  Нулирането се извършва така, че в случай на фазова повреда на тялото, машината да бъде избита. Това е като изход от ситуацията, ако няма заземяване, но това няма да реши проблема.
  "Токът ще отиде в загражденията", той ще отиде с вас. Ще обезсилиш. Въпросът е потенциалът за случая и КАКВА фаза ще бъде на нула? Не е ли ваша? Прочетете нашата статия за фазовия дисбаланс.

  Изобщо не е ясно какво искате да премахнете статичното или нулевото, за да няма потенциал по случая? Всички не умират трудно, но ти умираш? Само така работят повечето компютри.
  Що се отнася до триполюсния контактор, ясно е, че трябва да окачите и трите проводника на удължителния кабел върху него, но защо? Не го изключвате автоматично, можете да захранвате намотката на контактора от изхода на релето за напрежение. След това, ако има деформация, всички проводници на удължителния кабел трябва да бъдат изключени от мрежата.

  отговор
  • Saeed

   HDD не умира поради торента, но поради заземяването в самия PSU, случаите на PC са почти напълно проводими и устройството във веригата дава 110V напрежение не само на корпуса, но всичко свързано с него, имам пулсации в слушалките, той се включва и изключва клавиатура с мишка, да, за това е виновен само блок за захранване, на който липсва заземяване, съветваше се той да хвърли заземяването до 0 и в случай на някаква неизправност (смяна на фазата и т.н.), той просто ще изключи светлината в къщата за сигурност. Можете да разрешите проблема само чрез заземяване по друг начин. Търсих 3 дни не намерих нищо

   отговор
 • SLR722

  Ще се опитам да обясня по-конкретно, не започнах просто да умирам на твърдия диск, аз също периодично започнах да забелязвам, че когато гледам видео, в интернет или на компютър, звукът периодично започва да изостава от видеото, само веднъж - два пъти на ден се случва, че когато слушам музика чувам пукнатина в колоните.
  Започнах да google, стигнах до извода, че всичко това е статично поради липсата на заземяване, в захранването има кондензатори, които при липса на заземяване разделят напрежението на 2 и пускат 110v в корпуса на компютъра.
  Измерих го с мултицет между корпуса и нулата в контакта, наистина беше 110v.
  Направих зануляване в гнездото, напрежението на кутията изчезна, hdd изглежда работи без повреди, въпреки че тресите в колоните все още остават.

  PS: Преинсталирането на драйвери на Windows и пр. Не помага, на дънната платка няма надути кондензатори, повечето солидни, разбира се може да има нещо с PSU, но вероятността е малка, първо е висококачествена, а второ за захранващи линии 3,5,12v скача или няма спад на напрежението ..
  По принцип аз няма да режа нищо и няма да сложа никакви контактори и релета, веднага имам UPS след гнездото със заземяване, към него е свързан компютър чрез удължителния кабел, докато всичко работи добре, остава да се справим с периодичното пукане в високоговорителите / слушалките

  отговор

Добавете коментар