След смяната на крушката машината беше извадена и превключвателят не работи сега

Елена пита:
Здравейте! Имаше такава ситуация, че купих LED крушки и вмъкнах една от тях, вместо изгорена, в банята. Светлината угасна, картечницата изби. Извадих лампата, включих машината. Изглежда, че всичко е нормално, но когато исках да изгася светлината в банята, нищо не се случи.

Или нещо е заседнало в превключвателя от скока (може би съм купил лампи с по-високо напрежение от необходимото), или нещо ... Страх ме е да разглобя превключвателя сам, защото не съм толкова добър електротехник. Моля, кажете ми какъв ПРИНЦИП може да е проблем и какво да правя? Благодаря! Първата снимка - какви са крушките, втората - която се опитах да сложа ...

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Снимки не дойдоха.

Значи има няколко лампи в банята, както разбирам, сега всичко е постоянно включено, с изключение на мястото, където са отвивали лампата? Или се върна някой друг? Що се отнася до "лампата с по-високо напрежение" - глупаво е казано, по-скоро "по-голям капацитет". И с обикновените крушки не бихте претоварили конвенционален превключвател. Но ако сте купили 12-волтова лампа и завинтете лампа в 220V, тогава това може да се случи.

Проверете лампата. Ако и лампата, и двете са на 220V, тогава за превключвателя. Най-вероятно той е изпаднал в непристойност от време на време, има ли крушка къде да проверя другаде? Може би е запален при покупка в магазин? Ако е изключена неизправност с лампата, тогава това може просто да е съвпадение - инсталирането на лампата и отказът на превключвателя.

И един последен въпрос, превключвателят не кликва ли изобщо? Определено трябва да изключите напрежението, да извадите превключвателя и да проверите дали контактите са заседнали - променете го.

Зареждане...

Добави коментар