Защо въвеждащата машина избива при стартиране?

Дени пита:
Когато електромерът беше включен, той веднага изби с поп, когато обикаляше къщичката, един от гнездата се стопи, в резултат на това беше изключен, защото мислех, че причината е в него, по-късно имаше втори опит за включване на електромера, но той беше избит отново, когато капакът беше свален и при проверка на проводниците беше ясно, че проводниците, които влизат в къщата, близо до самия метър, са черни, моля, кажете ми какъв може да е проблемът? И как да го поправим.
Отговорът на въпроса:
Проводници, които вършат брояча с въвеждаща машина, не влияят на чукането на последната. Най-вероятно гризачите са повредили окабеляването например по време на вашето отсъствие. Забелязали ли сте кога гнездото се стопи?

Необходимо е да се инспектира всичко, да се изключат всички устройства, тела, да се отворят разпределителните кутии и да се изключат линиите на свой ред в търсене на дефектна (докато не спре да чука). Между другото, машината, както го разбирам, е ПРЕДИ брояча? Броячът може също да е неизправен и може да съдържа и късо съединение. В този случай имате голям късмет и просто трябва да закупите брояч за 700 и да го инсталирате.
За сметка на почернелите проводници на входа, по-близо до брояча, може да има лош контакт и те се затоплят или наистина има късо съединение в брояча, тогава това оправдава почернелите проводници и избива. В какво състояние проводниците напускат електромера?

Зареждане...

Един коментар

  • Denis

    Забелязали ли сте кога гнездото се стопи? - Явно се стопи в момента, когато изряза щепселите, заради него очевидно имаше верига, проводниците почерняха само на входа, днес се оказа, че това все още е така в брояча. Александър, още един въпрос, сега, когато разглобих почти целия плот и разкъсах печатите от незнание, че не трябва да се пипат, какво да правя сега? каква ще бъде глобата и дали? И какъв план за действие трябва да следвам сега?

    Отговарям

Добави коментар