Защо телевизионният екран се изпразва, когато включа и изключите хладилника?

Вера Павловна пита:
Здравейте. Притежава цифрова телевизия. Сега, когато включите и изключите стария (на 35 години) хладилник, екранът се изпразва за няколко секунди, след което изображението се възстановява. Това е в кухнята. Има само 1 изход. Преди цифрите това не беше. Устройство за получаване на номера от майстора на MGTS беше поставено на втория нов хладилник на съседите. Съветвайте нещо, с което мога да се справя. Аз съм пенсионер и сам. Благодаря.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Не разбрах този момент:
„За да получат номера, майсторите от MGTS сложиха втория нов хладилник на съседите“

Вярвам, че ситуацията е възникнала поради лошо качество на телевизионен тунер, чрез който приемате цифра. Най-вероятно, когато хладилникът е включен, напрежението заглъхва (това е нормално и винаги се е случвало светлината да мига при стартиране), в този момент източникът на захранване в тунера няма достатъчно напрежение и той се изключва за този период, когато напрежението се възстанови, то се включва отново.

Бих могъл да греша, но това е логично предположение, тъй като попаднах на подобна ситуация, когато телевизионният тунер затвори без видима причина, докато не бъде изключен / изключен от контакта.

Решения 2:

  1. Потърсете тунер, който няма да навреди на такъв проблем.
  2. Свържете тунера чрез непрекъсваемо захранващо устройство или стабилизатор на напрежението (релейният стабилизатор може да не даде резултат).

Можете също така да се обадите на електротехник, за да проверите качеството на връзките в разклонителните кутии, може би някъде има провисване и от стартовите токове на хладилника се получава отпадане. За съжаление подобна дреболия в повечето случаи не се елиминира от „малки“ загуби.

Зареждане...

Добави коментар