Разпределителната кутия се стопява при включване на пералнята

Здравейте! Помогнете ми моля! В моя коридор разклонителната кутия е отворена и когато включа пералнята, има очевидна миризма на топящи се проводници. От тази кутия има гнездо, в което е свързан воден асансьор. Ако премина към друг контакт, кутията ли ще се разтопи? Или всички контакти в къщата взаимодействат с тази кутия?

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Добър ден! Навсякъде окабеляването е различно, така че не можете просто да заключите, че къде можете да го включите, без да разполагате с информация за окабеляването. Ако се чуе миризмата на проводници, тогава има две опции - или проводникът (кабелът) не е проектиран за такова натоварване и загрява и предпазва изолацията, или в съединителната кутия ненадеждна контактна връзка, която се нагрява. Ако кабелът е претоварен, това означава, че прекъсвачът е избран неправилно, за да го защити.
    Във всеки случай това е ненормално явление и може да доведе до пожар в окабеляването. Поканете електротехник да провери окабеляването - състоянието на контактните връзки, напречното сечение на кабелните линии и съответствието им с натоварването на включените електрически уреди, правилността на избраните защитни устройства. Имайки обща представа за окабеляването, ще бъде възможно да се заключи дали е възможно да свържете пералнята към определен контакт.

    Отговарям

Добави коментар