Какво трябва да бъде осветлението на балкона?

Вече сме обмислили как да направите светлина на балконакогато се отнася до електрическа работа. Тази статия е по-посветена на общите въпроси на балконното осветление, а именно: кои лампи трябва да бъдат избрани, какво трябва да се вземе предвид при проектирането на подсветката и кои опции на лампата са най-популярни днес. Така че, ние ще разгледаме всеки въпрос по ред.

Основни изисквания

Да направите осветление на балкона изобщо не е трудно, защото стаята е малка и за осветление е достатъчно да инсталирате няколко лампи.Използване на стена

От условията на пожарна и електрическа безопасност на полагането на светлина се налагат следните изисквания:

  1. Лампите трябва да са прахоустойчиви и водоустойчиви.
  2. Не инсталирайте луминесцентни лампизащото те не работят добре при ниски температури (балкон, като правило, не се отоплява).
  3. Всъщност разклонителната кутия, подобно на превключвателя за светлина, трябва да бъде преместена извън помещението в съответствие с GOST стандартите.
  4. За да не разваляте интериора, окабеляването трябва да бъде положено по скрит начин.
  5. Ако трябва да се използва външно окабеляване, кабелът трябва да бъде поставен в защитна гофрира от самогасващ материал (ако окабеляването е запалено, гофрирането ще предотврати процеса на горене).
  6. Осветителни тела трябва да е компактен. Обемните полилеи на целия таван само ще влошат интериора.
  7. Ако балконът е комбиниран с кухнята, инсталирайте няколко групи крушки, всяка от които ще отговаря за конкретна функционална зона.

Препоръчваме ви също да се грижите за висококачествената естествена светлина. За да направите това, инсталирайте големи прозорци или дори напълно остъклени конструкции. В този случай през деня, дори и при облачно време, няма да е необходимо да включвате светлината.

Опции за осветление

Най-разумното и ефективно решение би било монтаж на прожектори направи го сам. Те са икономични, имат атрактивен външен вид и също така са лесни за инсталиране. Единственият недостатък на такива продукти е високата цена, но с течение на времето този проблем изчезва, защото пестене на енергия LED лампа значително намаляват разходите за електроенергия и по този начин плащат за себе си.

Прожекторите могат да бъдат монтирани както в таван от гипсокартон, така и в дървен. Всичко, от което се нуждаете, е да вкарате жиците вътре в обвивката и да изрежете строб под тялото на продукта, както е показано на снимката по-горе.

Видео инструкции за инсталиране на LED осветление на балкона

Алтернативен вариант - монтаж на брави или стенни и таванни нюанси. В този случай продуктите могат да работят както от мрежата, така и от контакта. Този метод за осветяване на балкона се използва доста често, тъй като няма нужда да опъвате жицата от разпределителната кутия към стаята.

Ако балконът ще действа като зимна градина или личен акаунт, се препоръчва да се инсталират насочени лампи и дори компактни флуоресцентни лампи.Последният вариант може да се използва, тъй като помещението ще се отоплява, което означава, че температурата няма да повлияе на работата източници на светлина.

Модерната идея е свързваща led лента за осветление на балкона. Светлината LED лента може да се монтира не само около периметъра на тавана, но и под остъклената част в средната лента. Дизайнът на стаята в този случай ще бъде необичаен, защото рядко някой прекарва на балкона скрито осветление.

Ако решите да направите зелен ъгъл на лоджията, крушки за осветление на цветя на закрито и разсадът трябва да е подходящ: натриев или светодиоден. Не препоръчваме да свързвате лампи с нажежаема жичка, като те консумират много електроенергия и сухи инсталации заради високата топлинна мощност.

За да не разтягате окабеляването от съседна или комбинирана стая до лоджията, можете да закупите лампи с захранване от батерии. В този случай вземете осветление на балкона без електричество, което също е компетентно решение.

Примери за снимки

И накрая, бих искал да представя на вашето внимание интересни фотопримери за това как да направите осветление на балкона със собствените си ръце:

Харесвате ли идеите? Препоръчваме ви също да се запознаете опции за подово осветление в интериора!

Видео инструкции за инсталиране на LED осветление на балкона

(3 гласа)
Зареждане...

Добави коментар