Двуклавишният ключ не работи правилно

Здравейте, имам такъв въпрос! 3 проводника стърчат от тавана (синьо, кафяво и жълто-зелено). На стената има двугранен превключвател (и двата клавиша са свързани, един проводник на входа, 2 проводника на двата изхода). Опитвам проводниците да стърчат от тавана с тестова лампа, като левият бутон на превключвателя е включен: син + кафяв - лампата е включена; синя + жълто-зелена лампа е включена. С превключващите клавиши се превръща в синьо-нулева, кафява и жълто-зелена фаза!

Но какъв е въпросът. Защо жицата напуска десния клавиш, но когато се натисне, тестовата лампа не светва при всяка ситуация и когато левият бутон на превключвателя е включен, лампата светва в два случая: синьо + кафяво и синьо + жълто-зелено. Как е възможно? Поради това не мога да използвам втория ключ!

(2 гласа)
Зареждане...

6 коментара

 • Admin

  В статията е дадена правилната схема на свързване на двуклавишния светлинен превключвател. https://my.electricianexp.com/elektricheskaya-sxema-podklyucheniya-dvuxklavishnogo-vyklyuchatelya.html
  Всичко е за разклонителната кутия, трябва да погледнете какъв вид окабеляване има.

  Отговарям
  • Сергей

   Това го разбирам!
   Моля ви да обясните как един ключ за превключване може да отвори 2 фази едновременно?

   Отговарям
   • Admin

    Алтернативно, 2 проводника, свързани към един ключ, това е всичко. Разглобете превключвателя, за да стартирате.

    Отговарям
    • Сергей

     Моля, прочетете въпроса ми, пиша там, че и двата клавиша оставят една жица. Разделих го!

     Отговарям
     • Admin

      Така че вижте как проводниците бяха разкачени в разклонителната кутия. Картината трябва да бъде напълно очертана.

 • Владимир

  Ако окабеляването се извърши правилно, тогава жълто-зелено е земята. Синя фаза се вижда. Следователно това, което стърчи от тавана, трябва да работи само с един ключ. Не видях две фазови проводници, идващи към превключвателя.

  Отговарям

Добави коментар