Защо 3 лампи и качулка в баня не работят?

Станислав пита:
И така, в моя апартамент има двоен превключвател с диод, един ключ отговаря за светлината в коридора, вторият за банята, в банята има 3 лампи и вентилатор за изсмукване. Проблемът е следният: в коридора светлината се включва, в банята светлината не се включва и качулката не се включва, какво би могло да бъде?
Отговорът на въпроса:
Здравейте, тъй като разбирам качулката се захранва от същата линия като лампата? И под "диод" имаш предвид подсветката?

Първо трябва да проверите проводниците в превключвателя, ако сърцевината, която отива в банята, е нормално затегната. Ако всичко е наред, проверяваме дали превключвателят работи, тоест включваме ключа и наблюдаваме с индикаторна отвертка или с мултицет дали напрежението се появява на терминала "изход" на превключвателя. Ако не се появи, сменете превключвателя (или приложете напрежението към проводника „директно“, заобикаляйки бутона на превключвателя.

Ако превключвателят работи, след това проверете как стоят нещата с лампите и качулката, трябва да проверите дали техните държачи на лампи имат както ФАЗА, така и ZERO, когато превключвателят е включен. Ако нещо липсва, потърсете проблема в разклонителните кутии.

Зареждането ...

Добавете коментар