Задаване за заземяване на PGR

Тази диаграма обяснява структурата на общата наземна мрежа на PGR. Бих искал да знам: целта на всички елементи и какво ще се случи, ако всеки от тях бъде премахнат. Например, предназначението на основния заземен електрод в шахтата и какво ще се случи, ако той бъде отстранен? И т.н.

PGR заземяваща структура

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Не съм специалист по оборудване за мина, но логиката казва нещо подобно.
  Основният превключвател за заземяване - очевидно в този случай (и във всички останали) - е превключвателят за заземяване с най-голяма площ на напречното сечение и контакт със земята. Имате дори нейните измерения.
  Въпросът е, че ако премахнете основния заземен електрод, по-вероятно е да се появи стъпково напрежение в аварийни ситуации, потенциалното изравняване не функционира нормално. Към това добавете повишения риск от токов удар в мината и огромния риск от експлозия и пожар.
  Висококачественото заземяване ви позволява точно да възстановите различни защити, например диференциални, да изключите оборудване и кабелни линии в случай на повреда и съответно да намалите риска от искри и други неприятни моменти.

  отговор
 • Александър

  благодаря за отговора!
  но какво да кажем за локалния заземяващ превключвател, каква е същността му и какво ще се случи, ако го премахнете?

  отговор
  • Admin

   При голяма дължина на линията се прави многократно заземяване, за да се намали съпротивлението на заземяването, включително и в случай, че основната заземяваща шина се счупи по някакъв начин - локалната система за заземяване ще изпълнява функциите на заземяваща система.

   отговор

Добавете коментар