Възможно ли е да монтирате регулатор на напрежението на изхода на преобразувателя 12-220 V?

Китайският конвертор 12-220 произвежда модулирана синусоида, която е вредна за домакинските уреди. Ако поставите регулатор на напрежението на изхода, това ще реши ли проблема с чиста синусова вълна?

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Здравейте! Ще се подобри леко, но по-скоро е загуба на пари. Но не си съвсем прав. С какви домакински уреди ги храниш? Към компютър, телевизор и като цяло към почти цялото съвременно електронно оборудване, което работи на превключване на захранващи устройства, формата на синусоида е безразлична. Същото важи и за електрическите крушки, както и за нагревателите. Хладилниците, бормашините и другото оборудване с двигатели изискват "чиста" синусоида, но всичко зависи от това колко дълго ще я храните.
    Стабилизаторът на напрежението няма задача да изглажда фронтовете на напрежението, той превключва само крановете на автотрансформатора. Но индуктивността ще даде определен ефект във формата на вълната, виждате подобен ефект на фигурата по-долу, тук такъв преобразувател е свързан чрез ферорезонансен стабилизатор на УКРАЙНА.

    Отговарям

Добави коментар