Възможно ли е да се проведе окабеляване от контакта до превключвателя?

Здравейте! Положих 2 медни кабела 3x4 от стълбището, където има 2 стари автомати от 10 A, алуминиева тел. Искам да инсталирам диференциал SHAIDER 25A 30ma вместо боклуци.

Въпрос: Мога ли да начертая линия през електрически контакт (PE) до превключвател? По принцип електрически контакт и превключвател. Какви са препоръките ви?

Зареждане...

Един коментар

 • Admin

  Здравейте! Говорете на нормален език, моля. Защо имате нужда от PE на превключвателя? Или към коя линия и докъде ще водиш, през кой изход и към кой превключвател?

  И да, според PUE 1.7.144: „Свързването на всяка отворена проводима част на електрическата инсталация към нулевия защитен или защитен заземяващ проводник трябва да се извърши с помощта на отделен клон. Не се разрешава последователно включване на открити проводими части в защитния проводник.

  Свързването на проводимите части към основната система за изравняване на потенциала също трябва да се извърши с помощта на отделни клонове.

  Свързването на проводящите части към допълнителната система за изравняване на потенциала може да се осъществи чрез отделни разклонения или свързване към един общ неразделим проводник. “

  Т.е. всяко заземено устройство е свързано с отделен проводник.

  Надявам се, че сте се съгласили да увеличите разпределената мощност, като замените машините с 2,5 пъти по-голяма номинална стойност.

  Отговарям

Добави коментар