Възможно ли е да се променя окабеляването в апартамента на етапи (на части)?

Добър ден! Правя ремонт в апартамента, но поетапно. Възможно ли е да замените старото алуминиево окабеляване с ново медно, първо в кухнята, а след това и в други помещения с напредването на ремонта?

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Можете да замените окабеляването на етапи, но преди да продължите със подмяната на окабеляването, трябва да имате готова схема на окабеляване на апартамента като цяло и да имате ясна представа къде ще отидат тези или други кабелни линии. Например в една от стаите може да има кабелни линии, които ще захранват контактите на другата стая и съответно при извършване на ремонти в тази стая тези кабелни линии вече трябва да бъдат положени, така че да не се налага да вършите двойна работа, ако забравите да положите някакъв вид кабел.
    И трябва да се разбере, че вие ​​не просто сменяте старото окабеляване на ново. По правило старото алуминиево окабеляване е проектирано за леко натоварване. Вече инсталирате ново окабеляване с по-голяма товароносимост, като вземете предвид натоварването на всички електрически уреди в къщата, като вземете предвид всички нюанси, вероятното увеличаване на натоварването в бъдеще.

    Отговарям

Добави коментар