Масова повреда на електромери

Клиентите ми загубиха 2 трифазни и един модулен еднофазен електромер в кафене, конюшня и баня, когато бях на смяна и не можах да дойда. Всички се захранват от един превключвател. Преди провала се чу тиха свирка. Електрическите уреди, слава Богу, не бяха засегнати. Преди това имаше случай на прилагане на подценено трифазно напрежение от порядъка на 300 от трансформаторна подстанция. Едно от последствията е ниско напрежение на една фаза в конюшнята, това е поправимо, контактът върху опората явно се влошава. Подозирам, че въпросът е с нискокачествено електричество, но какво точно се е случило, не е възможно да се определи. Енергията естествено се изключва. Какво може да бъде?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! По-скоро, високо напрежение на напрежение или дисбаланс на фазата. Необходимо е да проверите входните проводници, ако те са през въздуха - може би имаше силен вятър? Ако е възможно, измерете напрежението на опората или поне с изключеното натоварване на входа на обекта.
    Енергетиката със сигурност се крие. Изглежда, че подстанциите трябва да имат измервателни уреди за пренапрежения на тока и прекъсвания на захранването - можете да копаете в тази посока. Организацията, на чийто баланс е тази ТП, е длъжна да предостави сертификат, в който се посочва, че е имало скокове, ако нещо се обърка.

    отговор

Добавете коментар