Кой кабел и автоматична машина трябва да избера, за да свържа електрически бойлер с мощност 9 kW?

Здравейте, в къщичка от 200 кв.м ще има мощен електрически бойлер с мощност 9 кВт. Къщата е 220V, SIP 2x16. Кажете ми какъв проводник да вземете след това от самоносещия изолиран проводник до електромера и от електромера към котела и към коя машина да го свържете?

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Натоварването от 9 кВт е ток от 41 А. В допълнение към електрическия котел в къщичката ще бъдат включени и други електрически уреди, така че трябва да вземете под внимание натоварването им, така че когато котелът е включен, не се ограничавайте в работата на други електрически уреди. Като вземете предвид натоварването на всички електрически уреди, изберете класацията на машината. Но във вашия случай проводникът SIP 2x16 ограничава натоварването, така че не можете да поставите прекъсвач с номинална стойност над 50 A, когато машината е инсталирана с по-висок рейтинг, проводникът може да бъде претоварен. Необходимо е също така да се вземе предвид максималният ток, за който е проектиран електромерът, и въз основа на тези данни да изберете машина.
    Ако трябва да инсталирате машината с по-висока стойност, трябва да се свържете с доставчическата организация, която осъществява връзката към електрическата мрежа. Там ще ви кажат каква максимална пределна мощност може да бъде разпределена на вашата къщичка и съответно какъв проводник, автоматична машина и измервателно устройство са необходими.

    отговор

Добавете коментар