Как да накараме жителите да заменят старите електромери?

Инсталиран ЕДИН. Месечно изпращайте показания на отделни електромери в TNS Energo. Двама жители не си разменят гишетата за нови (имаха ги през 1990 г.). Обаждайки се на RES пише инструкции, след които броячите не се сменят от почти година. Отговор RES: "нямаме право да ги принуждаваме да заменят устройството." Как трябва да бъда? Самите жители с удоволствие плащат 20 кВт за тези „мъртви“ електромери. Кой веднъж не трябва да ги задължава ВЕИ да заменят инструментите? Благодаря ви

(2 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Admin

  Само ВЕИ. Само те могат да изискват подмяна и те трябва да се интересуват от това, тъй като такива измервателни устройства имат голяма грешка в сравнение със съвременните измервателни устройства. Старите измервателни уреди трябва да се проверяват в предписания период от време, тоест ВЕИ (отдел за продажби на енергия) не трябва да позволява на потребителя да има инсталирано „мъртво“ измервателно устройство. В този случай всичко зависи от изискванията на ВЕИ. Почти навсякъде старите индукционни измервателни уреди се подменят, тъй като това беше изискване на енергоснабдителната организация. Или ВЕИ не са обърнали достатъчно внимание на този проблем, или просто не си вършат работата - не изискват подмяна на електромера, когато е в лошо състояние.

  отговор
  • Александър

   Разбира се, мрежовата компания е тази, която се интересува от инсталиране на правилните измервателни устройства. Търговският персонал като страна по споразумението за доставка на енергия уведомява потребителя за необходимостта от подмяна, издава поръчка и т.н., но факт е, че няма механизъм за принудително изпълнение. И теоретично е възможно потребителят да плаща според стандарта толкова дълго, колкото е полезно за него.

   отговор

Добавете коментар