Как да инсталирате електрически конвектор на стената?

Когато говорихме автономно отопление на апартаменти, обърна вашето внимание на факта, че електроконвекторите са едни от най-подходящите нагреватели. С помощта на такива устройства е възможно икономически да се затоплят не само отделни неотоплявани помещения (например балкон), но дори и цялата къща. След това ще разгледаме накратко как да инсталирате електрически конвектор на стена със собствените си ръце, предоставяйки не само инструкции, но и визуален урок за видео.

Инструкции за инсталация

Така че, ако решите да инсталирате електрическия конвектор на стената, продължете както следва:

 1. Разопаковайте конвектора и го завъртете от задната страна.
 2. Извадете монтажа.
 3. Облегнете отстранената скоба към стената на подходящо място (където ще бъде направена инсталацията) и маркирайте фиксиращите отвори с маркер.
 4. Ако стената е дървена, закрепете монтажа с винтове за дърво (дължина 40-45 мм). Ако стената е бетонна, предварително пробийте дупките с перфоратор, след това закарайте в дюбелите и инсталирайте рамката, както е на снимката по-долу.Монтажна скоба
 5. Поставете електрическия конвектор върху инсталираната скоба.
 6. Включете захранването, включете захранването.
 7. Задайте подходящата температура на термостата.Електрически нагревател в апартамента

Както можете да видите, инсталирането на електрически конвектор на стена не е трудно, връзката е още повече. Има обаче няколко нюанса, които трябва да се имат предвид по време на инсталацията, които обсъждаме по-долу.

Няколко полезни съвета

Понякога се налага да инсталирате електрически конвектор на балкона, вътрешността на който е представена от PVC панели. Тъй като теглото на електрически конвектор може да достигне няколко килограма, трябва да разберете, че пластмасата не може да издържи такова натоварване. В този случай се препоръчва изберете електрически конвектор компактен размер, например, като модел на компания Nobo на снимката по-долу.Стенни нагреватели, изработени от PVC панели

Отопление на балкона

Друг нюанс е правилното поставяне на конвектора. Обикновено в комплекта с покупката е включена инструкция, в която самият производител определя оптималните разстояния от пода, прозорците и други предмети. Ако във вашия случай няма такава информация, инсталирайте електрическия нагревател, като вземете предвид следните норми и правила:

 • височина от пода 20 см;
 • хлабина от стената 20 мм;
 • странично разстояние до най-близките обекти - 20 см;
 • горен и преден просвет най-малко половин метър;
 • изход не по-близо от 30 cm.

Трябва да се обърне специално внимание на свързването на електрическия конвектор към мрежата. По правило мощността на устройствата не надвишава 3 кВт, така че ако имате къща или апартамент модерно окабеляване, не се колебайте да свържете мощността от контакта (обикновено издържат до 3,5 кВт). Ако искате да скриете кабелите и да направите чиста инсталация, можете дори да свържете електрическия конвектор директно към електрическата мрежа без щепсел и без изход.За да направите това, ще трябва да издърпате отделен кабел от разклонителната кутия или дори щита (ако решите да направите отделна отоплителна линия). Напречното сечение на кабела в този случай изберете 2,5 мм2.

И накрая, препоръчваме ви да гледате визуално видео на инсталирането на електрически конвектор:

Инструкция за монтаж на конвектори на дървена стена

Това е цялата инструкция за монтаж на този нагревател. Надяваме се, че сега знаете как сами да инсталирате електрическия конвектор и да го свържете към мрежата!

Ще бъде полезно да прочетете:

Инструкция за монтаж на конвектори на дървена стена

(4 гласа)
Зареждане...

Добави коментар