Как да направите електрическо отопление в страната?

Лятната вила, като правило, не се посещава често от собствениците: през почивните дни или като цяло веднъж месечно. Ето защо няма смисъл да инсталирате стационарна система за водно отопление тук - това ще отнеме много усилия и пари. Най-добре е в този случай да направите инсталирането на електрическо отопление в страната със собствените си ръце. След това ще разгледаме основните предимства на електрическите нагреватели и преглед на най-подходящото оборудване за селска къща.

Предимства на системата

Отоплява се с електрически нагреватели

Основните предимства на електрическото отопление в страната са:

  1. Икономиката. Колкото и да е странно, но за рядкото включване на отоплителни уреди месечната сметка "за светлина" ще бъде няколко пъти по-малка, отколкото при други опции за отопление на помещения.
  2. Лесно инсталиране. Обикновено електрическите нагреватели са монтирани на пода или окачени на стена. Можете да ги свържете към мрежата просто чрез щепсел с гнездо. Ако оборудването е мощно, се извежда отделна група проводници от разклонителната кутия. Във всеки случай е по-лесно, отколкото да инсталирате радиатори и да свържете бойлер със собствените си ръце.
  3. Простота на работа. Електрическите нагреватели лесно се програмират от терморегулатори и контролни устройства. Можете да зададете програмата за месец за почти всеки конкретен ден. В допълнение, електрониката ще контролира температурния режим, ефективно използвайки своята мощност.
  4. Надеждност. Друг плюс на електрическото отопление в страната е високата му издръжливост. Оборудването няма да се провали поради мащаба, няма да има течове на вода и други проблеми.
  5. Мобилност. Конвекторите, инфрачервените панели, маслените нагреватели и вентилаторните нагреватели винаги могат да бъдат преместени от място на място без значително демонтиране.

И това не са всички предимства на системата. Както можете да видите, правенето на електрическо отопление в страната със собствените си ръце ще бъде правилното решение в някои случаи. За това кога точно тази опция за отопление е по-изгодна за използване, ще говорим по-нататък!

Подходящо оборудване за специфични условия

На първо място, трябва да се каже, че за всеки конкретен случай е необходимо да изберете правилната електрическа отоплителна система за вилата. Всичко зависи от това колко често посещавате селската къща и с каква цел е построена на вашето място. Ние разглеждаме всяка от съществуващите ситуации по-подробно.

Рядко посещение

Ако посещавате лятната вила много рядко, особено през зимата, тогава, разбира се, няма смисъл да инсталирате системата за капитално отопление в къщата със собствените си ръце. Препоръчва се използването на свързване на електрически конвектори, вентилаторни нагреватели или маслени радиатори. Конвекторите могат да се монтират на стената, на пода или да се монтират на колела. Всеки тип дизайн има своите предимства и недостатъци. Препоръчваме ви веднага да прочетете съветите за избор на електрически конвекторда закупите най-подходящия модел за отопление на лятна къща.Използването на конвектори у дома

Що се отнася до вентилаторните и маслени нагреватели, те ви позволяват да затоплите стаята в най-кратки срокове, което е точно това, от което се нуждаете при рядко посещение в страната.

Уикенд почивка

Ако вилата е представена от изолирана столична сграда, тук вече има смисъл да се прави по-добро електрическо отопление на самата вила. Най-доброто в този случай се препоръчватопъл под, което ви позволява да затопляте стаята за кратък период от време и да поддържате определена температура в къщата толкова дълго, колкото е необходимо.Комбинирана система

Самият топъл под може да не е достатъчен, ако решите да направите електрическо отопление в селска къща с площ от 100 кв. М или повече. В този случай се препоръчва да се допълни системата свързване на инфрачервени нагревателис висока ефективност и относително ниска консумация на енергия. Комбинацията от подово отопление и инфрачервени панели, както е показано на структурната схема по-горе, бързо и евтино ще затопли селска къща за уикенд през зимата през уикенда.

Често посещение

Е, последният вариант, който се среща най-рядко - селска къща, в която собствениците прекарват значителна част от времето си. При такива условия е необходимо да се погрижите за висококачественото отопление и ако в страната няма газ, е наложително сами да направите електрическо отопление.Електрически бойлер с бойлери

Вече не е рационално да се използва оборудване с висока консумация на енергия - вентилаторни и маслени нагреватели. По-компетентно решение би било връзка с електрически бойлерработещи заедно с водни радиатори. Котелно устройствоОсвен това се препоръчва да свържете електрическо подово отопление в стаите и, ако е необходимо, да инсталирате тавански IR панели, контролирани от контролери на температурата. Такава система за отопление на къщи не изисква инсталирането на комин, получаване на различни разрешителни и повикване на съветник за монтажни работи, което го прави по-добре при липса на газ на площадката.

Веднага препоръчваме да гледате видеоклип с преглед на модерната електрическа отоплителна система, която за кратък период от време получи много положителни отзиви в Интернет:

Видео преглед на икономичната отоплителна система на селска къща с големи размери

Какво могат да бъдат "клопки"?

Е, както разбирате, няма идеален вариант за всички условия, а шнола, който може да срещнете, когато независимо свържете електрическо отопление в страната, е чести прекъсвания в района. Наистина в много села все още възникват проблеми с електричеството и в нашия случай, ако няма светлина, тогава няма топлина.

Ето защо, разбира се, на първо място, помислете за този момент, ако искате да направите електрическо отопление на вилата със собствените си ръце. Във всеки случай човек може дори да се измъкне от тази ситуация без проблеми, като закупи допълнителен бензинов или дизелов генератор (показан на снимката по-долу), но това изисква допълнителни пари, които не всеки може да отдели!Генератор за домашна снимка

Това е цялата информация по този въпрос! Надяваме се, че сега знаете как правилно да инсталирате електрическо отопление и какви нюанси съществуват във връзка със селска къща!

Прочетете също:

Видео преглед на икономичната отоплителна система на селска къща с големи размери

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар