Как да държите индикаторната отвертка?

Александър пита:
Здравейте. Имаше въпрос при гледане на различни видеоклипове в Интернет относно индикаторната отвертка. Същност на въпроса. Някои разказвачи описват ситуацията, за да открият фазата с помощта на тази отвертка, трябва да докоснете гърба на отвертката и всъщност да докоснете другата част до жицата, ако има индикация, тогава това е фазата и обратно. Други разказвачи предлагат просто да докоснат предната част на отвертката до жицата и без да блокират задната част на пръста. Кой е прав или това са някои нюанси, които първоначално мълчат? Извинявам се за глупавия въпрос и благодаря предварително за отговора.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Въпросът не е глупав, вашето здраве и живот може да зависят от правилното използване на индикатора.

Като начало, отвертката работи на принципа на тока, преминаващ през фазата, много съпротивление, индикатор (LED или неонова крушка) към земята през тялото ви. Следователно, да - трябва да докоснете "задника"!
Освен това отбелязваме, че има два типа индикаторни отвертки:
1. Добри и надеждни - с неонова крушка и без батерии - те изгарят само при докосване на фазата и гърба, не изгарят при нула.
2. Лоши и съмнителни - с LED и батерии. Те горят с различна степен на яркост на фаза и нула, така че не винаги е възможно да се разбере какво е какво. Изгаряйте с и без да докосвате гърба. Изгорете дори когато докоснете парче тел, лежащо на масата. Но те могат да звънят по веригата, ако хванете жилото и докоснете пръстена на пръстена или шофирате по кабела под напрежение - там, където той спря да гори - на теория няма напрежение.

Зареждане...

Един коментар

  • Александър

    Ще допълня Александър малко ... указателите (индикатори, това не е правилното име ...) са различни за това и трябва да ги използвате съответно по различни начини. Обичайната е неонова крушка и съпротивление, такъв указател (индикатор) трябва да се докосва при търсене на фаза. Има активен индикатор - светодиод, малки батерии и транзистор, не е излишно да се докосвате при търсене на фаза, не е трудно да определите кой е с ръцете си ... докоснете двата края на показалеца ... изключен е с неон ... включен е, активен е (трябва да има нормални батерии), кой друг го използва Има възможности ... е, има електронни табла, трябва да прочетете инструкции за тях

    Отговарям

Добави коментар