Как да свържете проводниците в масления нагревател?

Yaropolk пита:
Здравейте! Той е слаб в електричеството, така че не мога да го разбера сам. Имаше нужда от ремонт на нагревателя. При аутопсия открих овъглена връзка. Както го разбирам, просто го променям.

Но тук е проблемът: в какъв ред да вмъкнете назад същите тези четири проводника? Прекъснаха се преди моята аутопсия, така че не знам какво да правя.
Ремонт на масления нагревател

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Зависи кои 4 проводника и кой контакт са изгорени ... Необходимо е да проверите дали отоплителните елементи на вашия нагревател работят правилно. Те могат да бъдат проверени с омметър (съпротивлението трябва да е ниско) или с нормален звук (трябва да звучи). В този случай не трябва да има контакти на нагревателя и тялото на нагревателя. Ако нагревателните елементи са годни за експлоатация и не се счупят в кутията, тогава пристъпете към монтажа. Ако TENA 2, тогава проводниците обикновено излизат от тях 4. Нагревателят се вкарва в контакта, щепселът е на единия край, а от другата проводниците са свързани към клемните блокове в нагревателя и обикновено има 3 от тях - фаза, нула и земя (жълто-зелено).

Така че два проводника от нагревателните елементи са свързани директно към нула (един от щифтовете на щепсела), а втората двойка проводници на нагревателните елементи е свързана към крайните контакти на превключвателите на превключвателите., Проводникът от термостата (такова нещо с усукване е регулатор на температурата) е свързан към средните контакти на превключвателите, фаза (втора щепселът) е свързан към този биметал и от него към другите контакти на превключвателя. С думи това звучи много объркващо, затова прикрепям видео, което може да проследи връзката на проводниците и описва принципа на работа на устройството.

(1 гласа)
Зареждане...

2 коментара

 • победител

  Кажи ми моля те. Необходимо е да смените превключвателя на маслените нагреватели. Той премахна стария превключвател и той има един терминал отгоре и към него се приближава кафяв проводник, а на долната му част два клема и червени и сини проводници.
  Купих нов превключвател, но има два терминала на светлината и два на дъното.
  И как да свържете проводниците и какво къде и как да поставите превключвателя.
  На превключвателя няма символи, но върху бутона са изведени „O” и „I”.
  Ще съм благодарен за помощта. Благодаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Синя жица - може би това е подсветката на превключвателя. Той започна да свети, когато термостатът работи? За да се нагреят нагревателните елементи, най-вероятно трябва да комбинирате червено с кафяво. Но ако не са верни - свържете се с лампа с нажежаема жичка от 100 W - ако свети с пълна интензивност - най-вероятно е невъзможно да се свържете, това е нула. И ако гори слабо - тогава това са нагревателни елементи и можете да се свържете

   Отговарям

Добави коментар