Как да свържете полилея към дву ключовия превключвател Aqara?

Дени пита:
Добър ден защото в електричеството, аз съм нула, а не фаза. Искам да попитам: има два ключа от Акара (L, L1 и L2), има два полилея в различни стаи. Могат ли да бъдат свързани към такъв превключвател, така че всеки бутон да има свой полилей? (Моля ви да не правите анатема за следния въпрос: усучете 2 проводника на фазата и ги поставете в L, това не е нормално, нали?).
Схема на свързване за двугранен превключвател
Отговорът на въпроса:
Добър ден. В L фазата от разпределителните табла е свързана, а от L1 и L2 фазите отиват към лампите. Защо да доведе две фази? Това, което нарисувахте, не е напълно правилно. Нулите се свързват с нула, земята - земя, а фазите - L1 и L2, както писах по-горе.

Ако окабеляването е разделено на групи, т.е. и двете помещения са на различни автоматични машини - вече е невъзможно да се свържете, трябва да зададете или две ключове с един ключ или да потърсите двуклавишен, така че да има 4 терминала, т.е. всеки ключ има собствен терминал за входящата фаза.

Можете да прочетете повече в статията за свързване на ключ с два ключа:https://my.electricianexp.com/elektricheskaya-sxema-podklyucheniya-dvuxklavishnogo-vyklyuchatelya.html

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар