Как да намерите разклонителна кутия в стената?

Така че, ако решите прехвърлете гнездото в апартамента или добавете друга лампа, първото нещо, което трябва да намерите разклонителна кутия под декоративната облицовка на стената. Основната цел на кутията е да свърже всички проводници, внесени в стаята, и следователно, ако ще създадете нов клон, трябва да направите това само в тази електрическа точка. След това ще разгледаме най-ефективните методи за търсене, както и визуални видео уроци по темата.

Каква е трудността на търсенето?

Основната трудност се състои във факта, че е доста проблематично да се намери разклонителна кутия зад декоративната декорация на стени. Едно е, когато си го направил сам монтаж на електрическо окабеляване в апартамента и знаете къде да бъдете, и е друг въпрос, когато току-що влязохте в нов корпус и нямате представа за местоположението на всяка електрическа точка.

Жичен възел

Друг проблем е, че трябва внимателно да намерите и отворите кутията, за да повредите минималната площ на декоративната декорация на стени. Ако точно определите местоположението на обекта, ще бъде достатъчно да разкъсате тапета малко или да свалите слой декоративна мазилка, вместо напълно да унищожите финала на стената.

Как да търсите обект?

Така че, за да сведете до минимум щетите при ремонта на апартаменти и в същото време бързо да намерите разклонителна кутия, препоръчваме да вземете предвид следните съвети:

 1. В панелни къщи от типа на Хрушчовка бяха монтирани метални контейнери, които фиксираха капака с така наречените „уши“. Тези клипове са много трудни за маскиране и затова по правило те изпъкват от тапета с няколко сантиметра. Ако погледнете стените на Хрушчов, няма да можете да намерите това, което търсите. Също така мястото за инсталиране на обекта може да излъчи характерни петна от ръждив оттенък, които възникват при корозия на метала.
 2. По време на изграждането на "brezhnevka" разклонителни кутии бяха инсталирани на кръстовището на стени и таван. Приличаха на празнини, покрити с поцинкована ламарина. Ще бъде трудно да се намери разклонителната кутия в стената, като строителите нанасят доста дебел слой замазка върху поцинкования лист. В този случай се препоръчва използването домашен металотърсач или специални устройства за намиране на електрическо окабеляване в стената, Всичко, от което се нуждаете, е да конфигурирате устройството и да го ръководите по стената от контакта (или превключвателя). Фокусирайки се върху характерен звуков или светлинен индикатор, можете бързо да проследявате продукта.Търсене на окабеляване на инструмента Bosch
 3. Собствениците на „Сталин“ да намерят тази електрическа точка ще могат да глушат звук. Всичко, от което се нуждаете, е да почукате стената на височина 2,5-3 метра над изхода или превключвателя (обикновено грешката вдясно / наляво не надвишава 40 см).
 4. Можете да намерите разклонителната кутия в апартамента въз основа на стандартните изисквания за електрическа работа: продуктът е инсталиран на височина 15 см от тавана строго над контакти и ключове.

  Правилна маркировка на стените за електрическо окабеляване

  Правилна маркировка на стените за електрическо окабеляване

 5. В по-модерните сгради се използват пластмасови контейнери, които също стърчат леко от стената. Най-често собствениците на апартаменти се примиряват с леко нарушение на интериора и запечатват стърчащия капак с тапет. В този случай търсенето не е трудно.
 6. Ако трябва да намерите разклонителна кутия под сухото строителство, ще трябва да използвате професионално устройство, като домашен метален детектор ще отговори на профилната рамка, към която са прикрепени листовете.
 7. Ако сте сигурни, че контейнерът е затворен с метален капак, можете да опитате да го намерите с помощта на конвенционален магнит или компас.
 8. Бетонната стена на панелна къща може да се провери с обикновена индикаторна отвертка, ако я водите от изхода направо нагоре. Яркостта на електрическата крушка ще ви помогне да намерите приблизителното местоположение на възела. Ако разклонителната кутия ще се търси от превключвателя, използвайте я, за да увеличите сигнала. Ако решите да потърсите точка от контакта, свържете електрически уред към него.

Това са всички методи за бързо и едновременно правилно намиране на разклонителната кутия в стената. Надяваме се, че нашите съвети са ви помогнали в това събитие!

Препоръчваме ви също да гледате инструкции за визуално видео:

Използване на детектора Meet MS-158M

Потропване на стената с отвертка

Подобни материали:

Потропване на стената с отвертка

(13 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Владимир

  Той положи допълнително окабеляване в спалнята (панелна 9-етажна сграда) и направи връзките в издълбани ниши, като ги покри с парче пластмаса и покрива с мазилка над нея. Колко е допустимо това и колко опасно е, ако съседите заливат отгоре?

  отговор

Добавете коментар