Как мога да подобря осветлението в стаята, ако лампата е приглушена?

Добре дошли! В стая от 11 квадратни метра в центъра на тавана е монтирана лампа от НПО тип 22-2-60-211 З Zephyr 'd 240 Opal. Осветлението от тази лампа е слабо. Какво може да се направи, за да се подобри осветеността, получена от осветителното тяло, без да се налага да я демонтирате?

Зареждането ...

5 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Разбрах, че има 2 лампи с нажежаема жичка, завинтени в патрона просто? Заменете ги с 14W LED крушки всяка.

  отговор
  • Сергей

   Да, има две 60-ватови лампи с нажежаема жичка, завинтени. Възможно ли е, без да сменяте лампите с нажежаема жичка, да вземете друг нюанс към лампата?

   отговор
   • Admin

    Не е ли по-лесно да смените лампите? Можете да вземете плафончето поотделно, като отидете до магазина и купите подобна закопчалка. Възможно е да намерите заместител. Както го разбирам, искате отворен таван и тогава неразсейващо се стъкло като на вашия таван няма да намали светещия поток?

    отговор
 • Сергей

  Факт е, че не бих искал да сменя крушки с нажежаема жичка. Възможно ли е да изберете сенки от затворен тип със стъкло, които да предават много по-добър светещ поток и да не създават слаба светлина?

  отговор
  • Admin

   Теоретично възможно, но е много по-сложно. Във вашия случай трябва да свалите тавана и да отидете с него до някой голям магазин за осветление. Може би ще вземат нещо подходящо

   отговор

Добавете коментар