Какъв е най-добрият начин да се разклоните към гнездата?

Александър пита:
Реших да заменя старото окабеляване, въпреки че практически опит не е достатъчен.

Въпрос: какъв е най-добрият начин да направите завои за голям (8-10бр.) Брой търговски обекти в стаята и кухнята в страната? Товарът е микровълнова фурна, електрическа печка, чайник, тостер, хладилник, отоплителни уреди, настолни лампи и др. В студено време.

Разбира се, едновременното включване на цялото това оборудване е малко вероятно, но всичко може да бъде, обикновено жените не мислят за това. Ако инсталирате терминали във всяка кутия за всеки изход, ще трябва да изрежете основния кабел за всички контакти, което намалява надеждността на окабеляването, увеличава пропускателната способност (въпреки че това може да не е много критично) и увеличава цената му.

Ако направите завои по "старомодния" начин - увийте ги като превръзки, тогава основният кабел може да бъде нарязан, което е ясно предимство. Освен това основният кабел може да заеме по-голямо напречно сечение.

Или 3-та опция за групиране и захранване с отделни проводници. Всичко това, разбира се, са моите „теоретични“ съображения. Какво мислите за това?
Благодаря ви предварително за съветите.

Отговорът на въпроса:
Първо, ако включите цялото оборудване едновременно, най-вероятно въвеждащата машина ще избие. Второ, имате ли цялата вила на 1 машина, която виси? Бих препоръчал да направите отделна линия за изходи и да я свържете към 16А автоматична машина (не повече), като полагате линията с кабел с напречно сечение на проводници 2,5 мм². Ако входът ви позволява едновременно да включите повече от 16А, след това направете две линии към изходните групи и ги свържете съответно към две различни машини.

Почти всички съвременни гнезда са оценени на 16А (проверете сами какво е написано на който и да е от гнездата), свързването им към прекъсвач с по-висока оценка води до риск от претоварване на самия гнездо, например, когато някой свърже много неща чрез удължителен кабел.

Трето, терминалите не са най-добрият вариант за дългосрочна работа на търговски обекти, въпреки че ако не претоварите линията, тогава всичко ще е наред.

Четвърто, линията не трябва да бъде прерязана, ако е направена чрез увиване - това е добре, но когато връзката отслабва и се влошава - е лоша. Освен това, усукване не може да се направи (според PUE). По-добре е да отрежете жицата и да направите добър обрат, фиксиран с капачка на ЛПС. Или спойка / заварка. Ако има къде да вземете клещи за затягане - можете също да свържете усукването с ръкав, той също ще работи добре.

Но третата опция е идеална, можете да поставите всяка група, свързана с отделен проводник, на отделна машина. По-сигурно и по-безопасно е, всъщност от това започнах отговора си! Ако имате въпроси - пишете!

послепис схемата, когато всичко е свързано с отделни линии, се нарича "звезда", а когато от един изход жицата преминава към следващия "контур". Звездата е по-надеждна, а кабелът е по-евтин. Но когато жицата от първия изход се изгори в контура, другите няма да работят.

Зареждането ...

Добавете коментар