Как да добавите нова кутия за разпределение на мощност?

Руслан пита:
В банята се държеше един проводник до електрически контакт (2,5 мм). Реших да добавя още една линия за изхода и за да не пипам нищо в старата кутия, издърпах линията от банята, сложих нова кутия близо до банята. Имаше тел (линията от банята ще е като линия за захранване), добави 2 нови проводника за изводи (2,5 мм), усука всичко заедно и внесе тези нови проводници във ваната. Правилно ли го направих?
Отговорът на въпроса:
Е, щеше да работи, ако всичко се извърши нормално. Но има няколко „но“:
1. Не може да се извърши усукване. Виж. PUE, параграф 2.1.38. Купете и монтирайте клемния блок или винт на капачките PPZ, за да се усуквате - това ще бъде по-надеждно.
2. Както го разбирам, вие просто искате да добавите 1 изход в банята, тъй като преди това имаше само 1 и сте решили да направите 2? Е, тогава беше възможно да се свърже кабел към съществуващ контакт и няма да се направи нова разпределителна кутия.

В резултат на това имате нова разпределителна кутия, захранвана от старата, а от новата линия минава към ваната - по този начин имате допълнителни връзки. Защо вече беше невъзможно да се свържете в стария? Защо не влак?

Стига 1 "Но." Останалото дадох като алтернатива на вашето решение.

 

Зареждането ...

4 коментара

 • Руслан

  2. Да, но новият изход ще е далеч от стария. Затова реших да задам нова линия. На старото място не беше и не искаше да се размотава. Влияят ли някакви допълнителни връзки по някакъв начин на работата?
  1. Терминален блок няма да изгори с времето? В края на краищата ще има пералня.

  отговор
  • Admin

   колкото повече връзки - толкова по-голяма е вероятността някои от тях да се провалят.
   Терминалният блок трябва да бъде проектиран за текущата консумация на пералната машина. В повечето случаи това е достатъчно.

   отговор
 • Руслан

  И още един въпрос. Възможно ли е да свържете всичко в разклонителната кутия към клемните блокове на вагона в апартамента?
  Ще изгори ли с времето?

  отговор
  • Admin

   Ако клемните блокове са оригинални и окислените проводници не се залепят в тях, тогава те няма да изгорят.

   отговор

Добавете коментар