Допустимо разстояние на клона от подкрепа до влизане

Рушан пита:
Добре дошли! Въпрос: от къщата ми до пощата на 40 метра. Възможно ли е да тел? Или все пак да сложите друг стълб? Вилен парцел. Благодаря ви!
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Допустимото разстояние се изчислява въз основа на редица фактори, описани в главите. 2.3., 2.4., 2.5. PUE, обикновено дължината на клона обикновено е ограничена до 25 метра.

Въпреки че същият PUE казва, че се определя въз основа на климатичния регион (например влияят броят на ветровете, дебелината на леда, вида на кабела / жицата и други фактори), а в параграф 2.4.19 се казва, че се определя от силата на опората, от която тръгва разклонението ...

Следователно е необходимо да се постави междинна опора.

Но в остарялото PUE от предишното издание (шесто издание), а именно в точка 2.4.12, се казва: „В райони с едноетажна разработка се препоръчва да се извършват клони от въздушни линии до входове с проводници с устойчива на атмосферни влияния изолация. Дължината на разклона от въздушната линия до входа трябва да бъде не повече от 25 m. " - това обяснява защо подобна цифра се появява във всички препоръки и изисквания ...

По принцип подобни въпроси трябва да се задават в организацията на електрическата мрежа към мрежите, към които ще направите връзката. За да се свържете, ще ви бъде предоставен TU, в който ще бъдат описани всички необходими действия.

Поставихме същия въпрос в статията. https://my.electricianexp.com/kak-samostoyatelno-podklyuchit-uchastok-k-elektrichestvu.html Можете да се запознаете и може би да научите нещо ново.

Зареждането ...

Добавете коментар