Допълнителна електрическа линия за окабеляване в апартамента

Надявам се на вашите знания и опит. Аз живея в панелен 9-ти етаж. Двустаен апартамент. Кухнята разполага с 1 изход. От него идва удължителен кабел (хладилник, микровълнова печка, чайник, печка). Също така на входа на кухнята има гнезда, които се водят от жицата, която отиде до камбаната (!). В коридора няма изходи.
Голямата стая има изход на входа. На стената, която граничи с кухнята (те отиват с един кабел или не, не знам, но има подозрения, че са съединени, че има гнездо в кухнята). На другата стена има цокъл (и най-вероятно е комбиниран със стенен цокъл в малка стая). Между банята и банята има гнездо. И само 1 (!) В малка стая, която, както казах, вероятно вече е комбинирана с голяма. От него има разширение към друга стена за свързване на телевизор (телевизор, приемник), компютър (2 монитора, системно устройство, високоговорители, рутер), настолна лампа. А от домашния изход телефоните постоянно се зареждат. В бъдеще се планира усилвател, говорители 5.1., Игрална конзола. Бих искал отделна линия да влезе в малката стая. Окабеляване в апартамента от алуминиеви проводници. Но въпросът е как най-добре да се направи. Стаята е реновирана, коридорът е планиран, но по-късно. Възможно ли е да държите в дъската? Или може би все още има методи? (кабелните канали минават, това е грозота). И за всичко това има две автомати за 16 A, и една за 40.

Разграбих план за апартаменти. Където кръгът с кръст е изходът. Който обикаля 2 пъти е оригиналът, всичко останало е удължено.
Бих искал отделна линия в малка стая, до изхода, който граничи с лоджията. И в бъдеще дръжте поне 1 изход и светлина върху самата лоджия.
В кухнята също бих искал да видя отделна линия, все още чайник, микровълнова печка.

План за окабеляване в апартамента

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! По-добре е да поканите специалист, който в действителност ще види цялата картина и ще я измисли на място. Първо, във всеки случай, трябва да проведете електрическо окабеляване, а след това вече да направите ремонт. Всичко, което сте предложили да направите, ще бъде трудно да се скрие, дори и в дъските. Като опция - проведете окабеляване на тавана и направете окачен таван.

    Отговарям

Добави коментар