Кристални полилеи в модерен интериор

Кристалните полилеи са изключително популярни в интериора от векове. Ако по-рано беше обичайно да ги използвате в класически стилове на стаите, сега кристалните светлини на тавана могат да се поберат идеално дори в стила на таванско помещение и други модерни направления на дизайна. В тази статия ще разгледаме как изглеждат кристални полилеи в интериора на хола, кухнята и спалнята.

Първоначално трябва да се отбележи, че продуктите могат да бъдат както окачени тип, така и таван. В първия случай структурата е окачена на верига. Такива осветителни устройства могат да бъдат не само многостепенни, но и едностепенни. Таванните полилеи от таван са подходящи за апартаменти с нисък таван. Оригиналният дизайн на това изпълнение от руския производител, град Гус-Хрустальный, е показан на снимката по-долу:

Дизайн на маргаритка

Взета от уебсайта на Lux Light

Предоставената опция за дизайн е идеална за интериора на хола, за предпочитане класическия стил.

В допълнение към хола, кристалните полилеи изглеждат добре в интериора на спалнята. В този случай дори можете да използвате необичайна опция за дизайн - черен, както в примера със снимката:

Черен кристал

 

В кухнята можете също да окачите този тип лампа. Най-рационално е да поставите полилей над масата за хранене, като тук може да се комбинира красиво със столове, маса и други елементи от интериора.

Комбинацията от класически и модерен стил

Необичаен, но доста популярен вариант за използване на кристални лампи е в банята. Основното тук е да изберете правилния дизайн и да вземете предвид, че водата не трябва да пада върху източници на светлина. Що се отнася до изпълнението, могат да се използват както окачени конструкции, така и таванни. Основната референция е височината на тавана. И двата варианта могат да се впишат красиво в интериора и дори да станат негов връх.

Необичаен интериор в банята

Банята

В заключение искам да отбележа, че е много важно да изберете правилния размер на кристален полилей. Има проста формула, чрез която се прави изборът - трябва да добавите дължината и ширината на помещението в метри и да умножите по 5. Полученият резултат е минималният диаметър на лампата в сантиметри. За да разберете максималния диаметър, трябва да използвате коефициента „10“ вместо „5“. Например, ако една стая е с размери 4 * 3 метра, тогава минималният диаметър се изчислява (4 + 3) * 5, т.е. 35 см. Максимумът ще бъде (4 + 3) * 10, т.е. 70см

Затова разгледахме как могат да изглеждат кристални полилеи в интериора на хола, спалнята и кухнята. Надяваме се, че предоставените примери и съвети са ви били полезни.

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар