Ние събираме лазерното ниво от импровизирани материали

Купуването на скъпо ниво за домашна употреба няма смисъл, тъй като това устройство струва много пари и не трябва да се използва често. Ако трябва да нарисувате равномерна хоризонтална линия на стената или да инсталирате конструкцията успоредно на земята, можете да направите нивото на лазера сами, като използвате импровизирани материали, които могат да бъдат намерени във всяка частна къща. Това няма да ви отнеме много време и пари, но въпреки това ще получите добър инструмент, който ще използвате в продължение на много години. На следващо място, ние ще предоставим два прости майсторски класа по изработка на ръчно изработено домашно ниво, ще ви отнеме не повече от половин час работа.

Вариант номер 1 - Използвайте плоска стойка

В първия случай, за да направим независимо устройството, се нуждаем от следните материали:

 • обикновен лазерен показалец, който се продава на павилиони и на пазара и не е скъп (показан на снимката по-долу);
 • ниво на изграждане на балончета, можете да закупите в специализиран магазин;
 • дървено колче, с дължина от 1 до 1,3 метра, с диаметър от 5 до 6 см;
 • малко парче гума;
 • лист шперплат или дъски по дължината на нивото.

Материали за монтаж

След като подготвите всички материали, можете да пристъпите към сглобяването на домашно приспособление. За да ви помогнем да разберете как да направите лазерно ниво със собствените си ръце, ние предоставяме стъпка по стъпка ръководство:

 1. Ние подготвяме лазерен показалец. За да направите лъча по-ярък и по-ясен, внимателно избършете лещата, за да премахнете замърсяванията.
 2. Ще подобрим нивото на строителство. Отгоре на инструмента трябва да фиксирате показалеца, за който е по-добре да използвате скоби за проводници или жица. Така че в бъдеще беше възможно леко да регулирате посоката на лазерния лъч, поставете парче каучук между нивото и показалеца, както е показано на чертежа.Работна схема
 3. Сглобяване на стойката. Първо, един от краищата на щангата трябва да бъде заточен, придавайки му форма на конус, така че да влезе добре в почвата. След това е необходимо да се сглоби надеждна стойка от колчето и листа от шперплат чрез завинтване на листа до втория край на щангата със самонарезен винт. Обръщаме вашето внимание на факта, че шперплатът трябва да се завинтва строго перпендикулярно, в противен случай точността на измерванията ще остави много да се желае. За по-надеждна фиксация си струва да използвате метални ъгли за мебели, но не забравяйте, че понякога такива части нямат ъгъл от 90 градуса, така че след монтажа, дизайнът трябва да бъде проверен с квадрат.

Това е цялата инструкция за производство. Както можете да видите, да направите просто лазерно ниво със собствените си ръце не е трудно, но проблемът е, че такъв домашен продукт не може да бъде инсталиран върху твърда повърхност, например бетонна замазка или дървен под. Обикновено се използва на открито. За да разрешите този проблем, можете също да завиете стойката от листа от шперплат от втория край на колчето.Освен това е възможно да се направи поддръжка на специален дизайн, като реално ниво, но изработката на статив ще отнеме повече време и усилия.

трикрак

Използването на такова домашно устройство от лазерен показалец не е трудно. Първо, стойката се забива в земята или се поставя на пода, след което се изравнява от нивото на мехурчето - балонът трябва да бъде строго в центъра. След това трябва да включите показалеца и да маркирате точката, проектирана на стената, с молив. След това стойката леко се завърта по оста в хоризонталната равнина и се поставят нови маркировки. Всички точки са свързани помежду си и всичко - права линия на стената е готова, можете да продължите електрическо окабеляване и друго оборудване!

Веднага трябва да се отбележи, че не трябва да бързате и да започнете важна работа по маркиране, без да калибрирате устройството. На първо място, трябва да сте сигурни, че домашната работа е правилна, така че резултатът да не стане неочакван за вас. За да направите това, трябва да направите регулирането на домашно лазерно ниво (с други думи, да проверите точността на неговата работа).

Можете да се настроите по следния начин:

 1. В листа от шперплат, върху който е инсталирано нивото, трябва да завиете самонарезен винт, дълъг не повече от 120 мм. Самонарезната глава трябва да съвпада с проекционната линия на лазерния показалец, както е показано на чертежа.Схема за коригиране
 2. След това трябва да включите показалеца и да насочите към една от стените, след което направете съответната маркировка с молив. В този момент не е необходимо напълно да затегнете втория самонарезен винт, така че той да действа като стойка.
 3. Сега профилът за гипсокартон или всяка друга плоска и дълга пръчка, с леко тегло, е добре монтиран върху капачките на завинтените винтове.
 4. В профила се инсталира самостоятелно направено лазерно ниво и, ако е необходимо, лентата се подравнява в хоризонталната равнина въз основа на показанията на нивото. Подравняването трябва да се извърши, като се наклони по-високо / по-ниско само ръба на профила, който е по-близо до стената (самонарезният винт, който се завинтва в стената, където първоначално е показан лазерния показалец).
 5. Изравняването на профила по ниво, ако е необходимо, трябва да завиете нов самонарезен винт в стената и след това да извадите профила.
 6. В крайна сметка на стойката се инсталира домашно ниво и показалецът се настройва на нова точка (винтова шапка). Регулирането се дължи на свободното задвижване на показалеца върху гумата чрез издърпване или освобождаване на проводниците или съединителите. Сега вашият инструмент е перфектно подравнен и можете да маркирате.

Използвайки такова домашно лазерно устройство, можете самостоятелно да рисувате хоризонтални линии към провеждане на скрито окабеляване в къщата. Не разчитайте обаче на висока точност на измерване. Устройството е домашно направено и има известна грешка, която трябва да се вземе предвид.

Видео преглед на по-сложен саморегулиращ се модел на кръстосан тип

Как да си направим ниво на Направи си сам

Вариант № 2 - Използвайте контейнер с вода

Вторият начин да направите лазерно ниво със собствените си ръце е да нанесете водна повърхност. Всичко, от което се нуждаете, е да изберете контейнер, който е подходящ по размер, например леген и да го излеете под ръба на водата. Течността образува равнина, която ще бъде успоредна на хоризонта. След това трябва да вземете парче полистирол и да закрепите показалеца строго по средата. След това капацитетът трябва да се зададе на нивото на бъдещата линия и да се постави пяна във водата с показалец. Включваме домашния продукт и маркираме точките на стената, обръщайки лазера в правилната посока. След това ги свързваме и получаваме равномерна хоризонтална линия. Във видео примера подробно са представени всички етапи на сглобяване на домашно ниво на вода:

Майсторски клас по създаване на просто устройство

Недостатъкът на това ниво е, че трябва правилно и много равномерно да фиксирате показалеца върху пяната. В противен случай тя ще бъде леко изкривена на една страна, което ще се отрази негативно на точността на устройството.Също така трябва да изберете само гладки парчета пяна под формата на плоча, страните на които са успоредни.

Така че ние предоставихме две стъпка по стъпка ръководства как ръчно да направите лазерно ниво у дома. Много по-трудно е да се сглоби модел като кръст (когато се изгражда пресечната точка на хоризонталната и вертикалната линия в дадена точка), но все пак за маркиране на стените под shtroblenie такова устройство ще работи добре! Между другото, за да направите вертикална линия на повърхността, се препоръчва да използвате най-обикновения строителен отвес (както е показано на снимката), окачен от тавана.

С помощта на отвес
Подобни материали:

Видео преглед на по-сложен саморегулиращ се модел на кръстосан тип

Как да си направим ниво на Направи си сам

Майсторски клас по създаване на просто устройство

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар