Какво да направите, ако електромерът е счупен

Както механичните, така и електронните електромери рано или късно се провалят. Причините за повреда могат да бъдат различни: механични повреди, свръхтовар, проблеми с мрежата и т.н. Ако установите, че електромерът не работи и не знаете какво да правите в този случай, препоръчваме ви да прочетете нашата статия. Гледайки напред, бих искал да отбележа - на първо място, не се паникьосвайте, понякога се появяват неизправности на електромери и решаването на проблем не води до големи материални разходи, ако направите всичко правилно.

Откриване на неизправност на измервателния уред

Да разбереш, че електромерът се е счупил е съвсем просто. Това изисква визуална проверка на устройството. Очевидната причина за разбивката:

 1. Уредът изгоря, Тялото е слято, следи от изгаряне по контактите, миризмата на парене.
 2. Механични повреди на корпуса и зрителното стъкло (пукнатини, вдлъбнатини, стружки).
 3. Промяна в показанията (дискът започна да се върти силно без натоварване или обратно, той спря и не се върти, когато мощните потребители са включени).
 4. Появата на шум по време на работа на брояча.
 5. Електромерът не показва показания, докато в къщата има светлина. Светлинната индикация също липсва. Подобна неизправност възниква в електронните модели.

Брояч изгоря снимка

Това са основните неизправности на електромери. Има и други разбивки, така че във всеки случай, дори и да имате различна ситуация, предоставената по-долу информация ще ви помогне да разрешите проблема.

Къде да кандидатствате за кандидатстване

Веднага щом се уверите, че електромерът не работи, първото нещо, което трябва да направите, е да се обадите на организацията за доставка на енергия и да докладвате какво се е случило. Ако неработещият електромер в апартамента представлява дори най-малката опасност: той бръмчи, пуши или мирише изгорен, не забравяйте да изключите напрежението на входа. След това ще трябва сами да дойдете в организацията и да поискате примерно изявление, след като напишете кои представители на продажбите на енергия трябва да дойдат в дома ви (трябва да кажете прогнозната дата и час веднага).

Проверка на електромера

На място инспекторът трябва да състави протокол за неизправност на електромера. За да направи това, той изследва устройството за намеса на трети страни в неговия дизайн, взема последните показания и след това изготвя документ. Когато съставяте акта, не забравяйте да посочите каква причина за неизправността пише инспекторът, така че след това да няма несъгласия и произтичащите от това проблеми.

Важно! В никакъв случай не се опитвайте сами да ремонтирате електромера! Ако дори установите, че причината за повредата се дължи на лош контакт или липсата му, имайте предвид, че отварянето на уплътнението е изпълнено със значителна глоба.

Как да плащаме за светлина и кой плаща за подмяна на електромера

Моля, обърнете внимание, че плащането за средното потребление ще се извърши само през първите 3 месеца след отстраняване на неизправността на електромера.Ако преди този период подмяната не е завършена, ще трябва да платите според стандарта. За това как се провежда стандартно изчисление на електроенергията, разказахме в отделна статия.

Що се отнася до подмяната на измервателния уред, той се заплаща за сметка на енергоснабдителната организация, ако електромерът не работи по вина на енергоснабдителната организация.

В други случаи собственикът ще трябва да плати за замяна или ремонт, т.е. на вас или на собственика на помещенията, ако използвате помещенията му по някакъв начин. Разбира се, ако вашата грешка доведе до счупване на електромера (например поради претоварване, шок и още повече след инсталиране на магнита), вие плащате.

Една от причините за повредата на електромера е разгледана във видеото:

Това е всичко, което бихме искали да ви кажем защо електромерът не работи и какво да направите в този случай, за да отстраните неизправността. Надяваме се, че предоставената процедура ви е помогнала да разрешите проблема!

Ще бъде полезно да прочетете:

(10 гласа)
Зареждане...

4 коментара

 • Elizabet

  Здравейте, имам такъв въпрос към вас, сложих нов брояч на електромера ce101 и си тръгнах за 2,6 месеца, когато се прибрах вкъщи започнах да вземам показания на брояча и припаднах, той показа 3759 и когато ме предупредиха, че е 134, как е възможно това не знам В дома си имам само хладилник и телевизор

  Отговарям
 • анонимно

  UPS разчитат само на пътя и след това
  са изморени от честотата, от която умират в резонанс. Схемите са чувствителни до изходящата резонансна честота на управляващата импулсна верига, като например сравняване на баланса на потребление. Различните UPS устройства произвеждат различни честоти.Много държави се върнаха към индуктивния ротационен механизъм. Изкуствено се отърваваме.

  Отговарям
  • Admin

   какво правиш?

   Отговарям
   • анонимно

    Освен това в електрическите вериги на електронния електронен брояч има електронен резонанс при определени честоти. Индукционните устройства са по-малко чувствителни към резонанса.

    Отговарям

Добави коментар