Слаб входен кабел към къщата от електромера

Здравейте, имам такъв въпрос. Купихме стара къща и в същото време решихме да сменим окабеляването в цялата къща с ремонта. Решихме колко групи, защитни устройства ще има в щита, решихме за секциите на кабелите в тези групи (тъй като трябва да бъде 1,5 кв. М - лека група, 2,5 - гнездо). Но след проверка на входния кабел, идващ от улицата от електромера и входната машина (40 A) в къщата, се оказа, че тя е само 2 квадратни метра. мм, мед. Вярвам, че всички защитни устройства, инсталирани в къщата, ще бъдат безполезни с такъв захранващ кабел, който е „защитен“ от автоматична машина 40 A. Бих искал да знам вашето мнение за това, тъй като нашите електротехници от електрически мрежи твърдят, че това е нормално. Казват, че можете да промените на каквото искате за парите си (уличният знак е запечатан), но като цяло те имат право да поставят печат, ако е поставен такъв входен кабел? Моля, кажете ми какво мислите за това. От потребителите се планира: светлина, електронен газов котел, хладилник, пералня, микровълнова печка, чайник, компютър, телевизор, няколко изхода около къщата, гнездо в двора, което понякога ще включва заваръчен инвертор или ъглошлайф и евентуално малка кръгла стоманена машина с капацитет 2, 2 кВт, баня. Благодаря предварително!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Печатът трябва да бъде във всеки случай, ако го премахнете без разрешение, ще ви бъде наложена глоба. Трябва да се свържете с доставчическата организация, която е извършила връзката и да изясните възможността за подмяна на кабела с по-голямо напречно сечение - те ще ви кажат какво е необходимо за това.
    Ако прекъсвачът на входната верига е 40 A, тогава кабелът трябва да има по-голямо напречно сечение, тъй като този ток е голям за такова напречно сечение. В този случай или грешката е била от страна на електриците, които са се свързвали, или първоначално е имало машина с по-ниска номинална стойност, а след това просто са заменили автоматичната машина с по-висока номинална стойност, игнорирайки факта, че кабелът е с ниско напречно сечение.
    Решете какъв лимит на мощност да ви е необходим на къща въз основа на мощността на онези електрически уреди, с които ще работите, и се свържете с доставчическата организация, за да замените кабела с участък, който ще съответства на ограничението на мощността, определено за вашия дом.

    отговор

Добавете коментар