Как да подредите търговски обекти в детска стая и колко трябва да бъдат

Детската стая, изглежда, е проста стая, без специални изисквания за нейното подреждане. Няма вредни фактори, като влажност и висока температура, но има деца. В края на краищата все още е невъзможно постоянно да се следят действията им. Ето защо, ще ви кажем как безопасно да инсталирате търговски обекти в детската стая и колко имаме нужда.

Изискване за местоположение

Преди да говорите за правилното местоположение на търговските обекти, трябва да решите на колко години са вашите деца. Ако детето е на 13-15 години, вече можете да разсъждавате от гледна точка на практичността на местоположението и разделянето на стаята на функционални зони.

Но ако имате деца, които живеят в стаята на детето си, по-добре е да слушате регулаторните документи и да приравнявате стаята с изискванията за детски градини и предучилищни институции. Ето за какво пише PUE:

Изисквания за височина на изхода

Тук основната информация за нас е, че те са инсталирани в детската стая на височина 1,8 метра. Такава инсталация ще намали вероятността детето да бъде шокирано по време на шеги. Следователно окончателният отговор на въпроса "на каква височина трябва да задам?" ще бъде така:

  • В детските стаи за най-малките жители монтираме контакти на височина 1,8 метра или на други недостъпни места.
  • В стаи за тийнейджърски деца гнездата могат да бъдат инсталирани на всяка удобна височина в тези места, където малък потребител може да го използва без затруднения. Сега оформлението е широко разпространено, включва инсталация на работния плот или малко по-висока от повърхността му, както и на височина 30 см от пода в други случаи.

Трябва също така да се припомни, че кабелите трябва да се полагат на разстояние от тръбопроводите най-малко 50 mm. В TKP 339 се казва, че гнездата трябва да бъдат отстранени от заземени части (тръбопроводи и други подобни), доколкото е възможно, на разстояние 0,5 м. В нашия случай е по-добре да се отдалечите от отоплителния радиатор.

Количество и места за инсталиране

Детска стая е не само спалня, но и стая за игра и работна зона, така че трябва ясно да определите колко парчета гнезда трябва да закупите и как да ги подредите, като използвате пример за истинска стая.

Гнездо над масата

За да е удобно ученикът да върши домашни задачи, в близост до работния му плот трябва да се инсталира аутлет група. На първо място, за свързване на настолна лампа, както и за компютър или лаптоп и зареждане на джаджи. След това близо до бюрото за писане ще ни трябват от 2 до 4 броя, в зависимост от прогнозния брой приспособления, които ще бъдат заредени. за как да инсталирате изходен блок в стената, разказахме в отделна статия.

Компютърни контакти

В близост до леглото се нуждаете от гнездо за свързване на нощна лампа или лампа на нощното шкафче. Ако обаче решите да ги инсталирате извън обсега на детето, ще бъде неудобно да свържете лампата към гнездо на нивото на очите. Затова е рационално да го поставите зад таблото или зад нощното шкафче.Наред с други неща се нуждаем от прахосмукачка, за да почистим стаята. Добро място за свързването му ще бъде гнездо, разположено близо до вратата. За тийнейджъри, подредба на нивото на повърхността на шкафа

Местоположение на изхода за легло

Също така осигурете изход от ситуацията в случай на прекъсване на отоплението или силни студове, когато в апартамента е студено. Ако сте запознати със ситуацията, инсталирайте електрически контакт за удобно свързване и инсталиране на нагревател (маслено или инфрачервено). Можете да го позиционирате между леглото и бюрото.

Отопление на бебето

Най-добре се избягват отворените спирални нагреватели като камини или вентилаторни нагреватели, тъй като те могат да бъдат опасни за детето поради възможен достъп до горещи части на ток и въртящи се части.

В резултат на това трябва да инсталираме от 4 до 6 търговски обекта в детската стая. В този случай може да бъде избрана всяка удобна схема на свързване - контур, звезда или смесена връзка.

Какви гнезда са подходящи за детска стая

Решихме къде да поставим гнездата в детската стая, сега помислете какви трябва да бъдат. Изборът на аксесоари за окабеляване на детската стая отново зависи от възрастта на обитателите. Ако децата живеят в детската стая, тогава е по-добре да изберете модели със защитни завеси - по този начин ще намалите риска от попадане на чужди предмети в части на живо.

В допълнение, съгласно PUE 7.1.49:

PUE 7.1.49

Важна роля играе силата на случая. Необходимо е да се намали рискът от повреда на контакта, ако дете попадне в него с нещо по време на игри. Следователно, той трябва да бъде защитен и издръжлив.

Добър избор би бил:

  • Серия Schneider Electric Wessen59;
  • Legrand от серията Valena има модели със завеси;
  • Серия OneKeyElectro (CC "SST").

Цокли със защитни завеси

Ако те не могат да бъдат намерени, използвайте най-малко пластмасови тапи. Между другото, тъй като имате деца, по-добре е да използвате такива тапи не само в детската стая.

Стъбла от деца

Това е всичко, което искахме да ви кажем за това къде да поставите гнездата в детската стая и колко бройки трябва да бъдат осигурени. Надяваме се, че предоставените съвети са ви помогнали да определите избора на количество и вариант на този тип електрически продукти!

Свързани материали:

Зареждането ...

Добавете коментар