Изходите работят само когато включите товара на първия контакт

Рамадан пита:
Добър ден Наскоро открихте проблем с търговските обекти в апартамента. Кухнята има електрически контакт с включен хладилник. Когато изключите хладилника, абсолютно всички контакти в апартамента спират да работят. Необходимо е само да свържете отново хладилника (или нещо друго, но към този контакт) и всички останали търговски обекти започват да работят. Какъв може да е проблемът? Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Винаги ли е било така или е започнало внезапно?

Пречи на окабеляването, преди всичко да спре да работи?

Работят ли правилно и пълноценно другите търговски обекти при работа на хладилника?

Няма такова нещо, че когато хладилникът работи, изглежда, че има напрежение в други търговски обекти, но когато са свързани, се оказва, че те не държат товара?

На първо място, трябва да извадите изхода на хладилника и да проверите как и колко проводници са свързани към него. Може би този изход вече е повреден и всички изходи в апартамента от него са свързани с кабел. Тогава може да има проблем с контакта.

Има и друга версия. Имате ли заземяване? Три жични окабелявания? UZO или difavtomaty стойка? В неработещите обекти има фаза, но няма нула? Това може да се провери по следния начин - опитате с индикаторна отвертка - ако има фаза, измервайте напрежението между фаза и нула с мултицет. Ако 0 волта, тогава няма нула. След това проверете напрежението между фазата и контакта за заземяване на гнездото - ако е, тогава може би съм прав.

След това, ако в хладилника по някаква причина са свързани нулата и земята, тогава предполагайте, че нулата ви е изгоряла след изхода на хладилника. След това, когато хладилният щепсел е поставен в контакта, нулата се свързва със земята и останалите изводи през този контакт започват да работят. Ако съм прав, спешно трябва да го извадя и да видя какво има в изхода на хладилника, ако всичко е наред, след това потърсете кутиите за разпределение и проверете всички връзки в тях.

Но е смущаващо, че пишете, че всичко започва да работи, ако някое устройство е включено в този контакт ... Закачали ли сте устройства в щепсел, които нямат контакт за заземяване?

Зареждането ...

Добавете коментар